Πιτίνο: Ζω το όνειρό μου προπονώντας την Εθνική Ελλάδος

Δήλωσε σε συνέντευξη στα «Νέα»

Ο Αμερικανός τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε παραδέχεται τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας που έχει η αποστολή που έχει αναλάβει.

 

 

Ο ίδιος, χαριτολογώντας, ανέφερε ότι με τις απουσίες που υπάρχουν, ότι θα χρειαστεί η βοήθεια των θεών του Ολύμπου η Εθνική στον Καναδά.

 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αμερικανού τεχνικού:

“Ναι ζω το όνειρό μου, να κοουτσάρω την Εθνική Ελλάδος στον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς. Να ξέρετε ότι 43 χρόνια στους πάγκους, με επτά φάιναλ φορ κολεγιακού έχω ζήσει τεράστιες προκλήσεις στην καριέρα μου. Σας διαβεβαιώνω ότι η τωρινή είναι η μεγαλύτερη που είχα ποτέ σε όλη μου τη ζωή και θα δώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου για να πετύχουμε κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο. Θα χρειαστούμε βέβαια και τη βοήθεια των 12 θεών του Ολύμπου.

Σκεφτείτε ότι στην αρχή υπολογίζαμε τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, τον αρχηγό μας Βασίλη Σπανούλη τον οποίο έπεισα να ξαναφορέσει τη φανέλα της Εθνικής μετά από έξι χρόνια, τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ήταν τα μεγάλα αστέρια μας και τώρα αυτά έφυγαν, δεν θα είναι μαζί μας. Έχουμε μία φουρνιά νέων παικτών που έχουν τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπούν τη χώρα τους, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που σχεδιάζαμε αρχικά. Αυτοί όμως είναι οι κανόνες του παιχνιδιού”.

 

Η πληρωμή του από την ΕΟΚ

Τέλος, ο Πιτίνο τόνισε για την πληρωμή του από την ΕΟΚ: “H πληρωμή μου είναι ότι κοουτσάρω αυτή την ομάδα και αν μπορέσω να την πάω στους Ολυμπιακούς. Από το κολέγιο με παίρνουν και μου λένε είσαι τρελός ή παίρνεις πολλά λεφτά για να το κάνεις αυτό. Τους απαντάω ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει για μένα η Ελλάδα, η δεύτερη πατρίδα μου, για αυτό μιλάτε”.