Πέθανε ο Γιώργος Κονδύλης, πρώην επιτελικό στέλεχος του ΕΣΑΚΕ

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του επαγγελματικού μπάσκετ της χώρας

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για το θάνατο τού επί σειράν ετών γενικού διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Γιώργου Κονδύλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

 

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του επαγγελματικού μπάσκετ της χώρας.

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΕΣΑΚ (νυν ΕΣΑΚΕ) πριν από 30 χρόνια (1992/1993). Διετέλεσε επί χρόνια αναπληρωτής γενικός διευθυντής της διοργανώτριας Αρχής, πριν διαδεχθεί τον Κώστα Ρήγα στη θέση του γενικού διευθυντή.

Αποχώρησε από τον ΕΣΑΚΕ μετά τη συνταξιοδότησή του, στις αρχές του 2022. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΚ αναφέρει:

«Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στο μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Γιώργος Κονδύλης, επιτελικό στέλεχος του ΕΣΑΚΕ από την ημέρα ίδρυσης κιόλας του συνδέσμου, έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας τη θλίψη στους δικούς του ανθρώπους μα και σε όλους όσοι τον γνώρισαν έστω και λίγο.

Ο Γιώργος Κονδύλης υπήρξε ένας ευγενικός και πρόσχαρος άνθρωπος, έτσι αντιμετώπιζε κάθε είδους δυσκολία από τις πολλές που υπήρξαν στην καθημερινότητα του χώρου, ήταν ένας καλός συνεργάτης και έτσι κατάφερνε να φέρνει και αποτελέσματα σε ενέργειες που είχαν ουσιαστική συμβολή στη διαρκή πρόοδο του επαγγελματικού μπάσκετ στη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».