Πάου Γκασόλ: Συμπεριέλαβε τον Νίκο Γκάλη στην κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών σε Ευρωμπάσκετ

Ο Έλληνας θρύλος του μπάσκετ μπορεί να έχει κλείσει τα 65 του χρόνια αλλά το αποτύπωμα που άφησε το άθλημα είναι τεράστιο

Ο Πάου Γκασόλ επέλεξε τον Νίκο Γκάλη στην κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών σε Ευρωμπάσκετ. Ο Έλληνας θρύλος του μπάσκετ μπορεί να έχει κλείσει τα 65 του χρόνια αλλά το αποτύπωμα που άφησε το άθλημα είναι τεράστιο.

Ο Ισπανός, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση και κάτοχος τριών χρυσών μεταλλίων, επέλεξε τον Νίκο Γκάλη στη θέση «2». Όπως σχολίασε, ήταν μία δύσκολη επιλογή ενώ δεύτερος στις προτιμήσεις του στη συγκεκριμένη θέση ήταν, όπως ομολόγησε ο ίδιος, ο συμπατριώτης του Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

«Στη θέση “2” είναι πολύ δύσκολο. Προφανώς θα επιλέξω τον Νίκο Γκάλη – έναν ακόμη σπουδαίο στην ιστορία του αθλήματος. Ή ακόμη και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τον καλό μου φίλο, που έκανε απίστευτα πράγματα στις διοργανώσεις της FIBA», εξήγησε ο Πάου Γκάσολ.

Εκτός του Έλληνα μπασκετμπολίστα, στην κορυφαία πεντάδα του Πάου Γκασόλ συμπεριλαμβάνονται ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο Τόνι Κούκοτς, ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Άρβιντας Σαμπόνις.