Παναθηναϊκός: Κι όμως, είναι χειρότερος από πέρσι

Οι αριθμοί και η βαθμολογική του συγκομιδή αποδεικνύουν μέχρι στιγμής πως ο Παναθηναϊκός όχι μόνο βελτιωμένος δεν είναι, αλλά αντιθέτως βρίσκεται σε χειρότερη θέση από πέρσι

Όπως και στο Ηράκλειο, έτσι και στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός «λύγισε» στα τελευταία λεπτά και ηττήθηκε.

 

 

 

Παρότι το Τριφύλλι προηγήθηκε στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις και τελικά κατάφερε να υποχρεώσει το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, με την εξάδα να μπαίνει πλέον για τα καλά σε κίνδυνο.

Έτσι, οι Πράσινοι καλούνται να δώσουν άμεσες απαντήσεις και να βρουν λύσεις, ώστε να προλάβουν το… τρένο των πλέι-οφ.

Μέσα στη σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει αγωνιστική βελτίωση και έχει αναδείξει αρκετούς πρωταγωνιστές.

Τι λένε τα νούμερα

Ωστόσο, τα νούμερά του και κυρίως η βαθμολογική του συγκομιδή βγάζουν στη φόρα όλα του τα προβλήματα και μάλλον «λένε» πως ο Ιανουάριος που μας πέρασε ήταν ένα σύντομο… καμουφλάζ.

Ύστερα από 21 αναμετρήσεις που έχει δώσει φέτος στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 30 βαθμούς, έχοντας οριακά θέση στην εξάδα, καθώς βρίσκεται μόλις στο +1 από τον Άρη, την ώρα που οι Κίτρινοι περιμένουν και την απόφαση του CAS για το -6.

Με αυτήν την τρίτη συνεχόμενη ήττα στη Super League ο Παναθηναϊκός έχασε σημαντικό έδαφος για τη διεκδίκηση μιας θέσης των πλέι-οφ, καθώς, από εκεί που είχε μια απόσταση ασφαλείας, πλέον βλέπει τις πιθανότητές του να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό, με το… έργο να έχει δυσκολέψει περισσότερο από όσο θα περίμεναν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του.

Η αντιστοιχία με πέρσι

Και εδώ είναι που επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα. Την περασμένη σεζόν, ύστερα από 21 αγωνιστικές, οι Πράσινοι είχαν συγκεντρώσει 38 βαθμούς.

Οκτώ περισσότερους δηλαδή απ’ ό,τι έχουν φέτος σε αυτό το στάδιο της αγωνιστικής περιόδου. Διαθέτοντας μάλιστα την τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τον 1ο Ολυμπιακό και τον 2ο Άρη με 14 γκολ παθητικό.

Έξι περισσότερα έχει δεχτεί φέτος έπειτα από 21 αναμετρήσεις που έχει δώσει το σύνολο του Γιοβάνοβιτς.

Επιθετικά πάντως παρουσιάζει μία βελτίωση, καθώς φέτος έχει βρει 31 φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Πέντε περισσότερες φορές από πέρσι.

Συμπέρασμα;

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται πιο «ωραίος» και πιο fun to watch, ωστόσο στο τέλος της ημέρας αυτά που μετρούν είναι τα αποτελέσματα και οι βαθμοί που παίρνει από κάθε παιχνίδι.

Σε αυτόν τον τομέα το Τριφύλλι δε μοιάζει να έχει βελτιωθεί, αλλά αντιθέτως αντιμετωπίζει προβλήματα, κάτι που το αποδεικνύουν τα ίδια τα νούμερα.