Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αποβλήθηκε ο πυγμάχος που προσπάθησε να δαγκώσει αντίπαλο

Στη διάρκεια του τρίτου γύρου, ο 22χρονος Μπαάλα πλησίασε το ανοιχτό στόμα του στο αριστερό αυτί του Νεοζηλανδού Ντέιβιντ Νίκα ενώ τον κρατούσε με τα χέρια του

Ο Μαροκινός πυγμάχος Γιουνές Μπαάλα (-91 κιλά) αποκλείστηκε από το Ολυμπιακό τουρνουά, επειδή προσπάθησε να δαγκώσει τον αντίπαλό του στο αυτί, στη διάρκεια του σημερινού (27/7) αγώνα τους για τα βαρέα βάρη.

Στη διάρκεια του τρίτου γύρου, ο 22χρονος Μπαάλα πλησίασε το ανοιχτό στόμα του στο αριστερό αυτί του Νεοζηλανδού Ντέιβιντ Νίκα ενώ τον κρατούσε με τα χέρια του, όπως ο Μάικ Τάισον στον περιβόητο αγώνα του το 1997 ενάντια στον Εβάντερ Χόλιφιλντ, μόνο που ο Νίκα κατάφερε να αποφύγει το δάγκωμα.

Ο διαιτητής από τη Σρι Λάνκα και οι πέντε κριτές δεν παρατήρησαν τίποτα κατά τη διάρκεια του αγώνα, στον οποίο νίκησε ο Νίκα, με ομόφωνη απόφαση. Μετά τη συνάντηση οι διοργανωτές γνωστοποίησαν την παράνομη ενέργεια, αλλά και την ποινή.

«Ο Μπαάλα προσπάθησε, σαφώς, να δαγκώσει το αυτί ή το πρόσωπο του αντιπάλου του στον τρίτο γύρο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ειδική Ομάδα Πυγμαχίας της ΔΟΕ (BTF). «Ο Μαροκινός πυγμάχος αποκλείστηκε για την απαράδεκτη ενέργειά του».

Από την πλευρά του, το παρ΄ ολίγον… θύμα δεν κράτησε κακία στον αντίπαλό του, όπως φαίνεται από την ανάρτησή του στο Instagram.

«Είναι μέρος του αθλητισμού», έγραψε ο Νίκα. «Έχω σεβασμό για τον αντίπαλό μου και καταλαβαίνω την απογοήτευση που ένιωσε. Παρακαλώ μην επικοινωνήσετε μαζί του, εάν δεν έχετε κάτι καλό να του πείτε», πρόσθεσε.

Πηγή: AFP