Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας: «Χρυσή» η Παναγιώτου

Σημείωσε και ατομικό ρεκόρ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων που διεξάγεται στη Σλοβακία, η Εβίνα Παναγιώτου κατάφερε να κάνει άλμα στα 3,95 μ., επίδοση που αποτελεί νέο της ατομικό ρεκόρ, κατακτώντας έτσι το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμά της.

 

 

 

Η 16χρονη αθλήτρια ταξίδεψε στην Μπάνσκα Μπίτριτσα με κορυφαία επίδοση στα 3,80 μέτρα και κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της. Συγκεκριμένα, η νεαρή αθλήτρια πέρασε με την πρώτη τα 3,60 μ., 3,70 μ., 3,80 μ., 3,90 μ. και 3,95 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,00 μέτρα.

Στη δεύτερη θέση του αγωνίσματός της τερμάτισε η Μέζαρος από την Ουγγαρία με ίδια επίδοση στα 3,95 μέτρα αλλά με περισσότερες άκυρες προσπάθειες, ενώ τρίτη κατετάγη η Σίμκοβα από τη Σλοβακία με άλμα στα 3,80 μέτρα.

Ποιος κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο

Έτσι, η Ελλάδα έφτασε στη δεύτερη κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στην εν λόγω διοργάνωση μετά από αυτό που κατέκτησε ο Γιάννης Γκάρτσιος στο τριπλούν.

Παράλληλα, ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των 400 μέτρων και με χρόνο 49.77 κατετάγη τέταρτος, χάνοντας για ελάχιστο χρόνο ένα μετάλλιο. Την ίδια θέση κατέλαβε η Βαλεντίνα Δρακοπούλου στη σφυροβολία με επίδοση στα 58,60 μ., ενώ έκτη τερμάτισε στον τελικό των 200 μέτρων στιπλ η Βερονίκη Μπούγκα με χρόνο 7.02.84.

Στον τελικό της σφαιροβολίας προκρίθηκε η Μαρία Ραφαηλίδου με βολή στα 15,20 μ. που είναι νέο ατομικό της ρεκόρ και επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το ταλέντο της. Η αθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό με την δεύτερη επίδοση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Δείτε την προσπάθεια της Εβίνας Παναγιώτου: