Μουντιάλ 2022: Ματαιώθηκε οριστικά το Βραζιλία – Αργεντινή

Οι ομοσπονδίες Βραζιλίας, Αργεντινής και η FIFA αποφάσισαν την οριστική ματαίωση της αναμέτρησης Βραζιλία – Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την επεισοδιακή διακοπή του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με την αντίστοιχη της Βραζιλίας και τη FIFA, ώστε να ματαιωθεί οριστικά το παιχνίδι, το οποίο δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι και οι δύο χώρες έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα τελικά του Κατάρ.

Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 στο «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο. Αν και ξεκίνησε κανονικά, μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης η αστυνομία και οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας εισέβαλαν στο γήπεδο, επιδιώκοντας να συλλάβουν τέσσερις ποδοσφαιριστές της εθνικής Αργεντινής, οι οποίοι αγωνίζονταν στη Premier League και είχαν ταξιδέψει από την Αγγλία, κατηγορώντας τους για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά του covid.

Υπενθυμίζεται πως το ματς διεκόπη και δεν ξανάρχισε ποτέ, με τις δύο πλευρές να ρίχνουν η μία στην άλλη την ευθύνη για το πρωτοφανές «φιάσκο».