Μήνυμα Λιόλιου ενόψει Final 4: Να απομονώσουμε τους κακούς φιλάθλους

O πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος επανέλαβε ότι του χρόνου θα γίνει διεξαγωγή Final 8 στο Κύπελλο μπάσκετ

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, είπε στην αρχική του τοποθέτηση: «Ευχαριστώ τόσο την περιφέρεια Κρήτης, που μας βοήθησε πολύ, όσο και τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς και την Ένωση. Ήταν όλοι δίπλα μας. Μπορούμε να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή του Final 4. Είχε πολλά χρόνια να γίνει, αλλά συμβαίνει με κόσμο, με φιλάθλους. Το μότο μας είναι: «Δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή». Σε αυτή την κατεύθυνση θα μοιραστούν συνολικά 2.500 μπλουζάκια σε όλους, δωρεάν, σε όλους τους φιλάθλους και κυρίως στα παιδιά. Αυτό είναι το σύνθημά μας: «Δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή».

 

 

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι

«Αγωνιστικά μπορεί να υπάρχει αντιπαλότητα, αλλά έξω πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ομάδες, διοικήσεις, φίλαθλοι. Πρέπει να απομονωθούν οι λίγοι που κάνουν κακό στην υγιή εικόνα του αθλητισμού. Πέραν από λόγια, θέλουμε πράξεις. Πράξεις που ξεκινούν από το Final 4 και άλλες που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον κατά της οπαδικής βίας. Μιλώντας, παρουσιάζοντας το θετικό πρόσημο του αθλητισμού και όχι την αρνητική μάσκα. Με τη συνεισφορά όλων μας και όλων σας. Σας χρειαζόμαστε, σας θέλουμε δίπλα μας. Η επόμενη μέρα είναι μέρα για όλους μας. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την επόμενη ημέρα, το μπάσκετ και την υγεία του αθλητισμού. Για να δούμε περισσότερα παιδιά να χαίρονται, να πανηγυρίζουν, αλλά και να στεναχωριούνται. Μέσα στη ζωή υπάρχουν και οι ήττες. Θέλω να σας προλάβω και να σας πω ότι μετά το φετινό Final Four εφόσον όλα προχωρούν καλώς, θέλουμε του χρόνου να πάμε σε ένα πολύ όμορφο Final 8».

Για τα 2.000 εισιτήρια του Final 4 και τον τρόπο τον οποίο θα διανεμηθούν:

«Αυτό που έχει σχεδιαστεί για φέτος είναι διαφορετικό από αυτό που σχεδιάζουμε για το Final 8. Για το Final 4 μιλήσαμε με τις ομάδες. Θέλαμε να διασφαλίσουμε τους υγιείς φιλάθλους. Για αυτό και πήραμε τη διαχείριση των εισιτηρίων σε συνεργασία με την τοπική Ένωση, Οι ομάδες πήραν μόνο λίγες προσκλήσεις για τους ανθρώπους της διοίκησης. Τα εισιτήρια δόθηκαν από την ομοσπονδία μαζί με την τοπική Ένωση. Απαγορεύτηκε η μετακίνηση οπαδών. Στην Κρήτη γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους και είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η κατάσταση. Εννοείται πως έχουμε δώσει οδηγίες και έχουμε πάρει τα μέτρα, για το ποιος θα κάθεται πού. Η συμβολή της αστυνομίας είναι σημαντική εντός και εκτός γηπέδου, αλλά κυρίως εκτός, για να ξέρουμε πως όσοι μπουν μέσα δεν θα μεταφέρουν κάτι πάνω τους. Επίσης, θα υπάρχει αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και εντός γηπέδου και εκτός με τον έλεγχο που θα γίνει. Του χρόνου στο Final 8 θέλουμε διαφορετικό τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων».

Και κατέληξε:

«Πρέπει να απομονώσουμε τους φιλάθλους που κάνουν κακό και μοιάζουν με δυο – τρεις βρώμικες σταγόνες νερού σε ένα γεμάτο ποτήρι. Θέλουμε κάθε ενήλικας να μπαίνει στο γήπεδο μαζί με ένα παιδί. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι μας, οι πάντες, να δείχνουμε το καλό και να καταδικάζουμε το άσχημο. Και να το απομονώνουμε. Εσείς παρατηρώντας τα καλά και καταδικάζοντας τα κακά και εμείς κάνοντας τις ενέργειες. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος, έτσι θα γεμίσει ξανά το γήπεδο. Θέλουμε να του δείξαμε πως μέσα στο γήπεδο είναι μια γιορτή. Είτε στο Final 4, είτε στην Εθνική, είτε στις ομάδες. Αυτό μας λείπει και θα το πετύχουμε θεωρώ. Όλα εμπεριέχουν ένα ρίσκο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια κλειστή διοργάνωση ή μόνο με 50 άτομα ή με κάποια παιδιά. Δεν το θέλαμε αυτό. Εύχομαι ένα όμορφο τριήμερο, να κερδίσει ο καλύτερος και στο τέλος όλοι να χειροκροτήσουμε αυτή τη διοργάνωση», τόνισε κλείνοντας».

Νικολόπουλος: «Δεν απέχουν πολύ από το 50% τα 2.000 εισιτήρια, είναι θέμα της αστυνομίας»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, ήταν αυτός που άνοιξε την… αυλαία της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου αναφερόμενος στην μεγάλη προσπάθεια της Ομοσπονδίας. Απάντησε, μάλιστα, και για το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι διαθέσιμες θέσεις για το κοινό στον τελικό της Κυριακής (20/02) λέγοντας πως δεν είναι στα δικά τους χέρια αυτή τη στιγμή.

Αρχικά είπε:

«Σας καλωσορίζουμε στο φιλόξενο Ηράκλειο. Η εικόνα του πάνελ προδίδει την νέα μορφή της τελικής φάσης του Κυπέλλου. Δεν είναι ακριβώς νέα, αλλά ήταν… ξεχασμένη, καθώς είχε διοργανωθεί Final Four πριν από 18 χρόνια. Πρωταρχικό μέλημα και σκέψη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ είναι όλοι οι τομείς που αφορούν το μπάσκετ να αναβαθμιστούν. Είμαστε σίγουροι πως αυτή η μορφή τέλεσης της τελικής φάσης είναι πραγματικά μια κίνηση προς την αναβάθμιση του Κυπέλλου.

Αυτή η αναβάθμιση μας οδηγεί και σε άλλες σκέψεις που με την συμβολή των ομάδων θα προχωρήσουμε σε αυτές. Θέλουμε με τη βοήθεια όλων να στεφθεί από επιτυχία αυτό το εγχείρημα, για να προχωρήσουμε και σε άλλες σκέψεις που έχουμε. Θεωρώ ότι αυτό το τριήμερο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με μια γιορτή και εκείνο το βράδυ θέλω να το εννοούμε.

Παράλληλα υπάρχουν και δράσεις που θα γίνουν το Σάββατο, εφόσον το επιστρέψουν οι καιρικές συνθήκες, με 3on3 και μια συμβολή δενδροφύτευση. Θέλω να ευχαριστήσω την περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την τοπική Ένωση Κρήτης. Είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Εύχομαι στις ομάδες υγεία και να πετύχει ο καθένας τους στόχους του».

Για μία πιθανή αύξηση των εισιτηρίων στον τελικό:

«Πετύχαμε να έχουμε 2.000 άτομα στα αυριανά ματς. Δεν απέχει πολύ αυτό από το 50%. Υπάρχει μια διαδικασία που τηρείται αυστηρά από την αστυνομία. Έχουν τεθεί χρονικά όρια, για να γίνει έλεγχος για τα ονόματα. Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να έχουμε αυτή τη δυνατότητα, για να έχουμε περισσότερα άτομα στον τελικό της Κυριακής».

Για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων:

«Περιμένουμε την έγκριση από την αστυνομία. Έχουν διατεθεί τα περισσότερα εισιτήρια με λίστα σε συγκεκριμένα άτομα που τα έχουν ζητήσει. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν μεμονωμένα εισιτήρια αυτή τη στιγμή και σε ποιο σημείο θα διατεθούν. Αν υπάρξουν, θα βγουν και οι σχετικές ανακοινώσεις».