Μια «μετοxή» που δεκαπλασιάστηκε!

Ο Βαγγέλης Παυλίδης είναι το καλύτερο παράδειγμα για τους νεαρούς που θέλουν να κάνουν καριέρα

Ταλέντο δεν ήταν από την αρχή. Είχε αδυναμίες, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ο Βαγγέλης Παυλίδης είναι το καλύτερο παράδειγμα για τους νεαρούς που θέλουν να κάνουν καριέρα. Γιατί δούλεψε σκληρά και συνεχίζει να το κάνει. Με αποτέλεσμα να φτάσει φέτος να γίνει ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών στην Ολλανδία με τη φανέλα της Αλκμάαρ, η οποία το καλοκαίρι του 2021 έδωσε 2.500.000 ευρώ στη Βίλεμ για να τον πάρει. Μια Βίλεμ που θα πρέπει να ανάψει… λαμπάδα στο μπόι του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Τζέραρντ Βίλαρτ. Ο οποίος τον τσέκαρε στην Ντόρτμουντ το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2018-19, που πήγε δανεικός από την Μπόχουμ (πρώτη του επαγγελματική ομάδα γενικά).

Δανεικός

Αυτό συνέβη έπειτα από προτροπές του γραφείου μάνατζερ που εκπροσωπούσε τον Βαγγέλη Παυλίδη. Άμεσα ο Βίλαρτ άναψε το πράσινο φως. Η Βίλεμ τον πήρε αρχικά με εξάμηνο δανεισμό και οψιόν αγοράς 250.000 ευρώ. Ο πιτσιρικάς τότε Παυλίδης, στο δεύτερο εξάμηνο της συγκεκριμένης σεζόν, βάζει έξι γκολ σε 17 συμμετοχές. Χωρίς δεύτερη κουβέντα η Βίλεμ πληρώνει την οψιόν αγοράς και τον κάνει δικό της. Βέβαια, υπήρχε και το κατάλληλο υπόβαθρο. Καθώς με την Κ19 της Μπόχουμ, σε 40 συμμετοχές είχε βάλει 20 γκολ. Κάτι που παραμένει στο βιογραφικό του γραμμένο με έντονα γράμματα. Με τη Βίλεμ σε 83 παιχνίδια βάζει 33 γκολ και δίνει 14 ασίστ. Δεν θα μπορούσε να μην κινήσει την περιέργεια άλλων ομάδων της Ολλανδίας. Η Αλκμάαρ, ωστόσο, έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να τον κάνει δικό της. Όχι μόνο δεν το έχει μετανιώνει, αλλά η αξία του 24χρονου επιθετικού εκτοξεύθηκε και θα πάει σίγουρα τρεις φορές πάνω από τα 2.500.000 ευρώ που έδωσε για να τον αποκτήσει. Και κάπως έτσι ο διεθνής άσος ζει το όνειρό του. Καθώς από τότε που άρχισε να καταλαβαίνει πως μπορεί να σταθεί επάξια σε επαγγελματικά πρωταθλήματα, ήθελε να πάει στο εξωτερικό.

 

Στη Γερμανία

 

Με προτροπή και της οικογένειάς του, έφυγε γρήγορα από τη βάση του, τη Θεσσαλονίκη, και εντάχθηκε στην ακαδημία της Μπόχουμ. Κάτι που έκανε σε ηλικία 16 ετών. Και αν νομίζει κανείς πως στην Ελλάδα ήταν σε κάποια μεγάλη ελληνική ομάδα θα διαψευστεί. Καθώς ήταν για 11 χρόνια στους Μπέμπηδες του Παναγιώτη Κερμανίδη (παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ). Από εκεί έφυγε για το εξωτερικό. Με την Μπόχουμ έπαιξε και στην Μπουντεσλίγκα. Το ντεμπούτο του το έκανε σε ηλικία 17 ετών, όταν έπαιξε κόντρα στη Χαϊτενχάιμ. Σημαντικά όλα αυτά για τις παραστάσεις και τις εμπειρίες που πήρε από πολύ νωρίς. Φυσικά πέρα από την οικογένειά του που αποτελεί και το μεγάλο του στήριγμα, υπάρχει και ο άνθρωπος -κλειδί στην καριέρα του. Κάτι που ο ίδιος έχει ήδη αναφέρει. Είναι ο προπονητής Απόστολος Μαστρανέστης, ο οποίος τον είχε στην ομάδα των Μπέμπηδων. Και τον βοήθησε μέσα και από την καλή γνωριμία που έχει με τον διάσημο μάνατζερ Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος πλέον δεν είναι εν ζωή. Πολλές οι συμβουλές του Ιταλού, που σίγουρα έχουν το δικό τους μερίδιο στην πορεία του. Μαστρανέστης και Παυλίδης κόλλησαν και σε αυτόν πηγαίνει ακόμα και τα καλοκαίρια για να κάνουν μαζί ειδικά προγράμματα. Ο Μαστρανέστης, σε παλαιότερες συνεντεύξεις του έχει αναφερθεί στον Παυλίδη: πως πηγαίνει στην Ολλανδία αρκετά συχνά και κάνουν μαζί έξτρα προπονήσεις. Τον γνωρίζει από 4,5 ετών παιδί και αρχικά είχε πολλά θέματα να βελτιώσει. Έτσι έκανε σκληρή δουλειά και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους στο γήπεδο.

Τα γκολ

Την Τρίτη που πέρασε, η Αλκμάαρ πέτυχε μεγάλη νίκη στο άντρο της Λάτσιο με 2-1 στην πρώτη τους κόντρα για τους «16» του Conference League. Ο Βαγγέλης Παυλίδης έκανε το 1-1 στο 45’ και έδωσε το σύνθημα για τη νίκη. Βασικός ήταν και ο άλλος Έλληνας, ο στόπερ Παντελής Χατζηδιάκος. Για τον Παυλίδη το συγκεκριμένο ήταν το 17ο γκολ σε 29 αναμετρήσεις, φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής. Παράλληλα, έχει δώσει και εννέα ασίστ. Σε μιάμιση σεζόν με τη φανέλα της Αλκμάαρ και σε συνολικά 77 ματς έχει βάλει 43 γκολ και έχει δώσει 16 ασίστ. Και όταν σκοράρει η ομάδα του δύσκολα χάνει, αφού σε αυτά τα παιχνίδια με γκολ που έχει σημειώσει, η Αλκμάαρ έχει μόλις δύο ήττες!

 

*Του Αλέξανδρου Χρηστάκου / Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή την Κυριακή 12/3