Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο θρύλος της ομάδας, Ντένις Λόου διαγνώσθηκε με άνοια και Αλτσχάιμερ

Σε ηλικία 81 ετών

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Σκωτίας, Ντένις Λόου, ανακοίνωσε ότι διαγνώσθηκε ότι πάσχει από άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ σε ηλικία 81 ετών και θα ήθελε να το γνωστοποιήσει ο ίδιος πριν χειροτερέψει περισσότερο η κατάστασή του.

 

 

«Είναι μια προβληματική ασθένεια με προκλήσεις και την έχω δει εγώ ο ίδιος από πολλούς φίλους που το έχουν βιώσει. Ελπίζεις ότι δεν θα σου συμβεί, κάνεις αστεία ακόμη και όταν αγνοείς τα πρώτα σημάδια, γιατί δεν θέλεις να είναι αλήθεια. Θυμώνεις, απογοητεύεσαι, μπερδεύεσαι και μετά ανησυχείς. Ανησυχείς για την οικογένειά σου, καθώς θα είναι αυτοί που θα το αντιμετωπίσουν.

Ωστόσο, ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσω και συγχωρήστε μου το λογοπαίγνιο (σ.σ. “to tackle this head on”, η έκφραση που χρησιμοποίησε). Αναγνωρίζω πώς ο εγκέφαλός μου επιδεινώνεται και πώς η μνήμη μου μου διαφεύγει όταν δεν το θέλω και πως αυτό μου προκαλεί στενοχώρια σε καταστάσεις που είναι πέρα από τον δικό μου έλεγχο.
Καταλαβαίνω τι συμβαίνει και γι’ αυτό θέλω να μιλήσω τώρα για την κατάστασή μου όσο είμαι σε θέση, γιατί ξέρω ότι θα υπάρξουν μέρες που δεν θα καταλαβαίνω και μισώ αυτή τη σκέψη», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου έναν χρόνο, με άνοια διαγνώσθηκε και ο τότε συμπαίκτης του, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Πηγή: SportFM