Κορωνοϊός: «Αδιανόητο» να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 λέει η κυβερνήτης του Τόκιο

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 θα ήταν «αδιανόητη» δήλωσε σήμερα η κυβερνήτης του Τόκιο Γουρίκο Κόικε, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ανακήρυξη του κορωνοϊού σε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Θα υπάρξουν επιπτώσεις, αλλά είναι αδιανόητο ότι (οι Ολυμπιακοί) θα ακυρωθούν», δήλωσε.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων επέμειναν τον περασμένο μήνα ότι οι προετοιμασίες για τους αγώνες συνεχίζονται βάσει προγραμματισμού, ενώ την Πέμπτη τόνισαν ότι παρακολουθούν την κατάσταση. Συγκεκριμένα ανέφεραν: «Η Οργανωτική Επιτροπή γνωρίζει τις παρατηρήσεις του Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Όπως έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, η Οργανωτική Επιτροπή, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή θα παρακολουθήσουν προσεκτικά την κατάσταση, ενώ θα ζητήσουν τη συμβουλή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε την αντίδρασή μας με την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας, την Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς προετοιμαζόμαστε για μία ακίνδυνη και ασφαλή παράδοση των Αγώνων του Τόκιο 2020 τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους».

Η ακύρωση ή η αναβολή των Αγώνων θα ήταν μια τεράστια και οικονομικά δαπανηρή κίνηση – ωστόσο και άλλα σημαντικά αθλητικά γεγονότα έχουν ανασταλεί εν μέσω της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένου του NBA.