Ιτούδης για EuroBasket: Κάναμε μία τίμια προσπάθεια, η οποία δεν έφτασε μέχρι το τέλος (Βίντεο)

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός

Στην πορεία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στο πρόσφατο Eurobasket αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης.

 

 

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός και προπονητής της Φενέρμπαχτσε μίλησε για μια τίμια προσπάθεια σε συνθήκες “spint”, καθώς σε 1,5 μήνα καλείσαι να βγάλεις αποτέλεσμα, ενώ τόνισε πως είναι τιμή και υποχρέωση η εκπροσώπηση της Ελληνικής σημαίας και επισήμανε πως είναι ευλογία αθλητές υψηλού επιπέδου να βρίσκονται στην διάθεση της Εθνικής.

«Το γεγονός ότι ο παρονομαστής είναι η Εθνική ομάδα, δηλαδή η ελληνική σημαία και ότι ταυτόχρονα με την τιμή έχουμε και την υποχρέωση ως πρεσβευτές της χώρα μας κάτι που είναι τεράστια τιμή για όλους. Οφείλουμε να πούμε συγχαρητήρια και στις ομάδες και στους προπονητές που μας δίνουν την ευκαιρία να είναι οι αθλητές να είναι στην Εθνική ομάδα, να μην είναι στις διακοπές τους, αλλά να είναι με τη Εθνική ομάδα. Οπότε αυτοί οι παρονομαστές και η κοινή πορεία είναι κάτι που μας ενώνει όλους”.

Για το εάν έχει κάποιο κόλπο για να δέσει την ομάδα: “Δεν υπάρχει κάποιο κόλπο. Προφανώς ο καθένας έχει την στρατηγική και την φιλοσοφία του. Η ειλικρίνεια και οι σχέσεις είναι αυτές που πρέπει να διέπουν μια πορεία κάτω από έναν παρανομαστή που πρέπει να είναι το κοινό καλό. Μπορεί οι συνθήκες και τα δεδομένα

Η ελληνική ομάδα είναι ευλογία. Αθλητές υψηλού επιπέδου θέτουν εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής προερχόμενοι από διαφορετικές ομάδες και έχοντας διαφορετικές προοπτικές και επιτυχίες στις δικές τους ομάδες». Ήταν μερικά από τα λόγια του Έλληνα τεχνικού.

Δείτε το βίντεο: