Η απίστευτη σχέση του Κριστιάν Καρεμπέ με τον προπονητή της Ναντ (Φώτο & Βίντεο)

Ο Καρεμπέ επιστρέφει στη Νάντ που είναι η πόλη που τον έκανε γνωστό ποδοσφαιρικά για να αντιμετωπίσει τον Αντουάν Κομπουαρέ που είναι ο δάσκαλός του

Μάρτης 2022: Η μεγάλη πόρτα της περίφημης La Joneliere ανοίγει και ο Κριστιάν Καρεμπέ νιώθει ακριβώς όπως και τότε που το αθλητικό κέντρο της Ναντ γίνονταν τερματικός σταθμός στο ταξίδι των 16.000 χιλιομέτρων από το Λίφου της Νέας Καληδονίας. Ήταν μικρό παιδί μόλις 16 χρονών και ένιωθε ήρωας επιστημονικής φαντασίας μην μπορώντας να αντιληφθεί τι του συμβαίνει. Έγινε 52 και ένας από τους πιο φημισμένους ανθρώπους του ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Ίσως όμως τίποτα από αυτά να μην είχαν συμβεί, αν δεν ήταν εκεί –για εκείνον- ο Αντουάν Κομπουαρέ. Ο ίδιος που χθες τον αποκάλεσε «μικρό του αδερφό» και απόψε από τη γωνιά του πάγκου της Ναντ γίνεται ο πρώτος μεγάλος αντίπαλος στο ταξίδι που ξεκινά ο Ολυμπιακός στο Europa League (22.00).

 

Η ιστορία είναι καταγεγραμμένη από τα γαλλικά ΜΜΕ την προηγούμενη φορά που ο Κριστιάν Καρεμπέ βρέθηκε στην πόλη από όπου ξεκίνησε για αυτόν μια καριέρα σαν παραμύθι στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ίσως το αλάτι και πιπέρι αυτής της πρεμιέρας που φέρνει τον Ολυμπιακό στο «Μπουζουάρ», το λημέρι της κυπελλούχου Γαλλίας. Παιδί της παραγωγικής διαδικασίας της Ναντ και του περίφημου αθλητικού κέντρου της La Joneliere, ο Κριστιάν Καρεμπέ. Απόφοιτος μιας μεγάλης σχολής από την οποία έφυγαν… διπλωματούχοι αστέρια σαν τον Ντιντιέ Ντεσάν και ο Μαρσέλ Ντεσαγί που παρέα του έγιναν παγκόσμιοι πρωταθλητές το 1998 και πρωταθλητές Ευρώπης το 2000.

«Ήταν ο δάσκαλος μου»

Βρέθηκε στα παλιά του λημέρια τον Μάρτη όταν φιλοξενήθηκε εκεί η εθνική ομάδα της Νέας Καληδονίας για να προετοιμαστεί για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη ζώνη της Ωκεανίας. Και ήταν τότε που είδε για τελευταία φορά, μέχρι την αποψινή, τον Αντουάν Κομπουαρέ που εν έτη 1986 πήρε τον έφηβο Καρεμπέ υπο την προστασία του. Γεννημένος το 1963 ο προπονητής της Ναντ που την οδήγησε τον Μάη στη κατάκτηση του κυπέλλου και κατ’ επέκταση στους ομίλους του Europa League. Και εκείνος από την «κουκίδα της Γης» που ακούει στο όνομα Νέα Καληδονία και μετρά όλους και όλους 270.000 κατοίκους. Εκείνος «που με καλωσόρισε, μου έδωσε συμβουλές, που με έκανε να μεγαλώσω ποδοσφαιρικά. «Ήταν ο δάσκαλός μου» πρόσθεσε με μεγάλο σεβασμό χθες ο Κριστιάν Καρεμπέ γυρίζοντας τον χρόνο πίσω.