Γαλλία: Οριστική διακοπή της ποδοσφαιρικής σεζόν εξαιτίας του κορωνοϊού

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ

Οριστικά αναμένεται να διακοπεί η ποδοσφαιρική σεζόν στη Γαλλία με την κυβέρνηση να πρόκειται να ανακοινώσει άμεσα τον τέλος της χρονιάς σε Ligue 1 και 2 και η Ομοσπονδία θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την κατάταξη.4

Μετά την Ολλανδία, όπου έγινε το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης που ανακοίνωσε την οριστική του διακοπή δίχως πρωταθλητές και υποβιβασμένους, η Γαλλία αναμένεται να γίνει μέρος της ίδιας… λίστας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκυρα γαλλικά ΜΜΕ οι ομάδες ήθελαν να επιστρέψουν στις προπονήσεις τον Μάιο και η πρώτη σέντρα να γίνει τον Ιούνιο. Ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ είχε όμως αντίθετη άποψη θεωρώντας ότι το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί προτεραιότητα στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. Αναμένεται επίσης να επεκτείνει την απαγόρευση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου, ακόμα και χωρίς θεατές.

Η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας πρόκειται να συνεδριάσει τον Μάιο για να αποφανθεί για την κατάταξη, τον πρωταθλητή, τις ανόδους και τους υποβιβασμούς. Η βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μέχρι και τις 8 Μαρτίου έχει πρώτη την Παρί Σεν Ζερμέν και δεύτερη τη Μαρσέιγ με δώδεκα βαθμούς διαφορά.

Κατά πάσα πιθανότητα, η τρίτη Ρεν (ένα βαθμό πανω από τη Λιλ) θα βγει στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η πιθανή επιστροφή στα γήπεδα για τη νέα χρονιά αναμένεται στα μέσα με τέλη Αυγούστου.