Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Στην ένατη θέση η Γκούσιν

Η Τατιάνα Γκουσιν κατέλαβε την 9η θέση στον τελικό του ύψους στην τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Μόναχο

Η Τατιάνα Γκουσιν έκανε καλή εμφάνιση, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει το 1,90 μ., που θα την έβαζε στην πρώτη οχτάδα. Η αθλήτρια πέρασε με την πρώτη το 1,82 μ. και 1,86 μ., ενώ έχασε οριακά την τρίτη προσπάθεια στο 1,90 μέτρα. Η Γκούσιν τις τελευταίες ημέρες είχε έντονες ενοχλήσεις στο γόνατο, που δεν της επέτρεπαν να είναι όσο αποτελεσματική και ανταγωνιστική θα ήθελε.

Από την άλλη η Ελισάβετ Πεσιρίδου πέτυχε τον αρχικό της στόχo, καθώς προσέγγισε το φετινό της ρεκόρ στα 100 μ. εμπόδια. Η αθλήτρια ήταν έκτη στη σειρά της με 13.19, επίδοση κοντά στο 13.17, που έχει πετύχει φέτος.

“Πάλι βρήκα σε ένα εμπόδιο και αυτό με αποσυντόνισε. Ικανοποιημένη είμαι. Ήμουν λίγο κουρασμένη από τις δύο προηγούμενες κούρσες, παρόλα αυτά πήγε αρκετά καλά. Αν δεν είχα βρει και σήμερα το εμπόδιο, πιστεύω θα έτρεχα κάτω από 13.10. Και χθες και σήμερα έκανα πολύ καλή εκκίνηση.

Μετά από αυτό το διήμερο σκέφτομαι ήδη τους αγώνες του κλειστού με μεγάλη προσμονή. Αυτά που δουλέψαμε τον τελευταίο μήνα βγήκαν. Τον Απρίλιο επιστρέψαμε στους επτά διασκελισμούς στο πρώτο εμπόδιο. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό και νομίζω πως αυτό είναι που μου ταιριάζει”., είπε η αθλήτρια που κατέλαβε την 12η θέση στο σύνολο.