Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου: Αυτές είναι οι πρώτες κλήσεις του Πογέτ

Έχει 40 παίκτες στο πλάνο του

Δύο φιλικά παιχνίδια έχει εντός Μαρτίου η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, στις 25 του μήνα απέναντι στη Ρουμανία και τρεις μέρες αργότερα κόντρα στο Μαυροβούνιο.

 

 

Στο νέο ξεκίνημα με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο, ο οποίος προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του και ήδη έχει αρχίσει τις πρώτες του επαφές.

Ο ουρουγουανός προπονητής είδε από κοντά αρκετά ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, με τελευταίο αυτό της περασμένης Κυριακής στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Έχει βγάλει μάλιστα ένα πρώτο πλάνο για τις κλήσεις, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του επόμενου δεκαημέρου. Και σε αυτές θα υπάρχουν εκπλήξεις.

Τα πλάνα του

Δεν αποκλείεται ο νέος εκλέκτορας της εθνικής ομάδας να καλέσει έως και 40 ποδοσφαιριστές την πρώτη φορά, προκειμένου να δοκιμάσει διάφορα πράγματα. Ωστόσο, στο μυαλό του σίγουρα έχει 20-25 παίκτες που έχουν αυτήν τη στιγμή το προβάδισμα. Και μάλιστα με πολλούς απ’ αυτούς είναι ήδη σε επικοινωνία. Έχει μιλήσει τηλεφωνικά μαζί τους, τους έχει αναλύσει το πλάνο του και προσπαθεί ήδη να χτίσει μια καλή σχέση.

Σε αυτό το πλάνο του Πογέτ υπάρχουν και οι «κομμένοι» επί Φαν Σιπ. Παίκτες όπως ο Παπασταθόπουλος, ο Μανωλάς, ο Σιόβας είναι μέσα στο μυαλό του Πογέτ. Επιπλέον, θα δούμε στις κλήσεις και εκπλήξεις, κυρίως στην επιθετική γραμμή, όπου ο Πογέτ έχει εντοπίσει το πρόβλημα.

Η κλήση του Φώτη Ιωαννίδη του Παναθηναϊκού θεωρείται δεδομένη, ενώ κοντά στην εθνική ομάδα βρίσκεται και ο Ευθύμης Κουλούρης με τις εμφανίσεις που κάνει στον Ατρόμητο.

Γενικά τα δύο πρώτα φιλικά με Μαυροβούνιο και Ρουμανία είναι πολύ σημαντικά στο μυαλό του ουρουγουανού προπονητή, ο οποίος θέλει ένα καλό ξεκίνημα και θέλει να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν πως από εδώ και πέρα θα υπάρξει δικαιοσύνη στις κλήσεις. Αρκεί να του το… επιτρέψουν.