Εθνική Ομάδα Μπάσκετ: Το πρόγραμμά της για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει για «φινάλε»

Το πρόγραμμα του τουρνουά «Ακρόπολις», όπου η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ Ανδρών συμμετέχει μαζί με τις, Τουρκία, Πολωνία και Γεωργία, έκανε γνωστό η ΕΟΚ.

 

 

 

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η Εθνική την Τετάρτη 17 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, την επόμενη ημέρα (18/8) θα αγωνιστεί κόντρα στη Γεωργία, ενώ στις 19 του μήνα θα αναμετρηθεί με την Τουρκία.

Όλοι οι αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που ετοιμάζεται για το προσεχές Ευρωμπάσκετ, θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για το πρόγραμμα:

«Το ιστορικό τουρνουά “Ακρόπολις” είναι και πάλι εδώ. Ανανεωμένο, φέρει πλέον το όνομα της AEGEAN, για να γεννηθεί το “AEGEAN Ακρόπολις”.
Η σύμπραξη των δύο ονομάτων είναι η τέλεια απεικόνιση της ιδανικής συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στην εταιρεία και την ΕΟΚ και έρχεται να συνοδεύσει την Εθνική Ανδρών όχι μόνο στα ταξίδια της, αλλά και με έναν διαφορετικό τρόπο:

Το “AEGEAN Ακρόπολις” θα στρώσει το δρόμο της Εθνικής Ανδρών για τις επίσημες υποχρεώσεις της. Θα γίνει όμως παράλληλα και το μέσο με το οποίο θα ταξιδέψει η αγάπη του κόσμου για την επίσημη αγαπημένη, μέσα από την δική του παρουσία στο τουρνουά στο ΟΑΚΑ.

Το “AEGEAN Ακρόπολις” έχει φτάσει στην 31η του έκδοση, μετρώντας μια σειρά ιστορικών αγώνων και μεγάλων αντιπάλων από το 1986 ως σήμερα. Φέτος θα διεξαχθεί 17-19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ με την Εθνική Ανδρών να αντιμετωπίζει κατά σειρά την Πολωνία, την Γεωργία και την Τουρκία. Μέσω αυτών θα προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις αναμετρήσεις με Σερβία (25/8) και Βέλγιο (28/8) για το πρώτο «παράθυρο» της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, αλλά και για τη μεγάλη πρόκληση του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ σε Μιλάνο και Βερολίνο (1-18/9).

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Τετάρτη 17 Αυγούστου

18.00 Τουρκία-Γεωργία
21.00 Ελλάδα-Πολωνία

Πέμπτη 18 Αυγούστου

18.00 Πολωνία-Τουρκία
21.00 Γεωργία-Ελλάδα

Παρασκευή 19 Αυγούστου

18.00 Γεωργία-Πολωνία
21.00 Ελλάδα-Τουρκία

*Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ».