Επιστολή διαιτητών: Αποχή απο την 18η αγωνιστική της Super League

Η ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

Διαιτητές και βοηθοί διαιτητών της πρώτης κατηγορίας, έστειλαν επιστολή στην οποία γνωστοποιούν την απόφασή τους να απόσχουν από τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους προς ΚΕΔ και την ΕΠΟ, οι μηνύσεις κατά διαιτητών και παραγόντων, η λεκτική βία που υφίστανται, η ατιμωρησία στο χώρο έχουν φέρει, μεταξύ άλλων, την κατάσταση στο μη περαιτέρω, με αποτέλεσμα να αισθάνονται απροστάτευτοι και να προχωρούν σε αποχή τη 18η αγωνιστική – τη δεύτερη μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων, όπου στο πρόγραμμα υπάρχει, μεταξύ άλλων, το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.  

Αναλυτικά η επιστολή:   «Κύριοι, Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η μη προστασία των διαιτητών και ολόκληρου του Ελληνικού Ποδοσφαίρου από δηλώσεις, ανακοινώσεις και λεκτική βία που γίνονται καθημερινά από παράγοντες, δημοσιογράφους και πολλούς άλλους που απασχολούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου. Οι μηνύσεις κατά διαιτητών και άλλων παραγόντων της διαιτησίας με σκοπό τον εκφοβισμό, τη δημιουργία εντυπώσεων και συκοφάντησης προσώπων. Η ατιμωρησία ή η τιμωρία “χάδι” σε πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων κ.α. Η υπομονή έχει τελειώσει. Ο σεβασμός και η κατανόηση προς όλους έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε εμάς, μιας και πολλοί είναι αυτοί που τα εκμεταλλεύονται με προσωπικό ή οπαδικό όφελος. Απόφασή μας είναι να μην είμαστε διαθέσιμοι να οριστούμε και να αγωνιστούμε τη 18η Αγωνιστική της Superleague ως ένδειξη αντίδρασης σε όλα αυτά που γίνονται μας προβληματίζουν και θίγουν ως ανθρώπους που υπηρετούν τον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.   Με εκτίμηση, Άτυπο Όργανο Διαιτητών – Βοηθών Διαιτητών SL»