Επείγουσα συνάντηση στην FFF – Στην πόρτα εξόδου ο Λε Γκρε

Αν και μόλις πριν λίγες ημέρες συμφώνησε για τη ανανέωση της συνεργασίας του με τον ομοσπονδιακό προπονητή Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο πρόεδρος της FFF έχει επικριθεί ευρέως από τη γαλλική κυβέρνηση και από θρύλους-ενεργούς ή παλαίμαχους- του γαλλικού ποδοσφαίρου

Η εκτελεστική επιτροπή της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FFF) ανακοίνωσε τη σύγκλιση -για αύριο Τετάρτη (11/1)- έκτακτης συνάντησης με τον πρόεδρό της, Νοέλ Λε Γκρε, σχετικά με την κυβερνητική έρευνα για υποτιθέμενες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στην ομοσπονδία, αλλά και τις δηλώσεις που έκανε -πριν ζητήσει στη συνέχεια συγνώμη- κατά του Ζινεντίν Ζιντάν.

Όπως αναφέρουν πάντως σήμερα τα γαλλικά ΜΜΕ, έχουν αυξηθεί οι πιέσεις για την απομάκρυνση του 81χρονου Λε Γκρε από την ομοσπονδία.

Αν και μόλις πριν λίγες ημέρες συμφώνησε για τη ανανέωση της συνεργασίας του με τον ομοσπονδιακό προπονητή Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο πρόεδρος της FFF έχει επικριθεί ευρέως από τη γαλλική κυβέρνηση και από θρύλους-ενεργούς ή παλαίμαχους- του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Στις υποτιθέμενες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που αποκαλύφθηκαν το περασμένο φθινόπωρο, οι οποίες θα επηρέαζαν τον ίδιο τον Λε Γκρε και τις οποίες διερευνά το υπουργείο Αθλητισμού, προστέθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του για τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Μέσα στο κύμα εθνικής αγανάκτησης που προκάλεσαν αυτές οι δηλώσεις, ο αστέρας της γαλλικής ομάδας, Κιλιάν Μπάπέ ήταν ένας από τους πιο αποφασιστικούς που διαβεβαίωσαν ότι «ο Ζιντάν είναι Γαλλία» και προειδοποίησε ότι «δεν σεβόμαστε έτσι τον θρύλο».