«Εκτός γραμμής» Super League ο Μπαλτάκος – Ποιον προτείνει για αντι-Κλάτενμπεργκ

Το προφίλ του νέου αρχιδιαιτητή

Το συμβόλαιο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα, η πλειοψηφία των ομάδων της Super League 1 (όπως αποτυπώθηκε στο πρόσφατο ΔΣ) ζήτησε την παραμονή του, αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΟ με δήλωση του τάχθηκε και επίσημα κατά της διατήρησης του Άγγλου στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

 

 

 

Ο κ. Μπαλτάκος στην ανακοίνωση του επικαλείται τη διαφωνία του Big 4 (μόνο η ΑΕΚ ήταν κατά της παραμονής Κλάτενμπεργκ) και αναφέρει ότι η εισήγηση του είναι να τον διαδεχθεί ο μέχρι τώρα άμεσος συνεργάτης του Στέφεν Μπένετ.

Όλα αυτά δίνουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ΔΣ της Super League 1 που διεξάγεται αυτήν την ώρα (ξεκίνησε τις 15:00).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΠΟ:

«Στις 20 Ιουνίου 2022 είχαμε προαναγγείλει ότι μέχρι τις 15/7 θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της ΚΕΔ, αφού το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 31/7/2022.
Ο κ. Κλάτενμπεργκ επιλέχθηκε πριν 2 χρόνια με την απόλυτη σύμπνοια των 4 «μεγάλων» ομάδων. Η ΕΠΟ δεν συμμετείχε στην επιλογή αυτή.

Δυστυχώς οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα η ΕΠΟ οφείλει να ενεργήσει.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασυμφωνία των 4 «μεγάλων» ομάδων,

σε εφαρμογή του άρθρου 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ αιτούμαι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την συμφωνία της ώστε Πρόεδρος της ΚΕΔ για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους να οριστεί ο Άγγλος κ. Στέφεν Μπένετ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπένετ αποτέλεσε το 2020 προσωπική επιλογή του κ. Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας.

Ως εκ τούτου ο κ. Μπένετ, προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ.

Η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση.»