Δισκοβολία: «Ασημένια» η Φιλιππίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αρετή Δέσποινα Φιλιππίδου στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών Κ20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας.

 

 

Ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρη βολή αλλά αυτό δεν την πτόησε. Στη δεύτερη προσπάθεια πέτυχε 51.69μ και στην τρίτη βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με 54.48.

Από την τρίτη βολή ήδη ήταν σε τροχιά μεταλλίου και βρισκόταν στη δεύτερη θέση την οποία δεν έχασε μέχρι την ολοκλήρωση των προσπαθειών. Στην τέταρτη βολή η Φιλιππίδου που γυμνάζεται με τον Δάκη Φιλιππίδη πέτυχε 50.97μ, στην πέμπτη 54.35μ. ενώ ήταν άκυρη στην έκτη.

Η Φιλιππίδου που ήταν φιναλίστ και στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι το 2021, 5η με επίδοση 48.84μ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά τώρα ζει και προπονείται στην Αμερική, καθώς σπουδάζει Κινησιολογία στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σουηδή Εμμα Σράλα με 56.14μ και το χάλκινο η Νοτιοαφρικανή Ντεκλερκ με 53.54μ. βελτιώνοντας το ρεκόρ της χώρας της.

Τι δηλώνει η ίδια

Η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στη δισκοβολία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 Αρετή Δέσποινα Φιλιππίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ευτυχισμένη μετά την επιτυχία της δήλωσε στο segas.gr:

«Ευχαριστήθηκα πολύ τον αγώνα μου. Άλλωστε φάνηκε νομίζω και από όλες τις βολές μου! Ευχαριστώ πολύ την Ελληνική αποστολή που ήταν δίπλα μου σε όλο τον αγώνα και με στήριξε. Τους προπονητές μου για την υπομονή και επιμονή που έδειξαν όλη αυτή τη χρονιά και την Ομοσπονδία που μας έφερε αρκετές ημέρες νωρίτερα εδώ στο Κάλι για να προετοιμαστούμε και να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα μου (σ.σ. και προπονητής της Δάκης Φιλιππίδης) που πιστεύει σε μένα και είναι συνέχει δίπλα μου!».