Δήμος Χανίων: Τίμησε τους πολίστες της Εθνικής ομάδας, για το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

Παρόντος του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο δήμος Χανίων τίμησε σήμερα τους διεθνείς πολίστες της Εθνικής ομάδας, για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

 

Ο δήμαρχος της κρητικής πόλης, Παναγιώτης Σημανδηράκης, υποδέχτηκε τους Δημήτρη Σκουμπάκη και Κώστα Γαλανίδη από τα Χανιά και τους Στέλιο Αργυρόπουλο, Κώστα Γενηδουνιά, Δημήτρη Καμπότζη, Χριστόδουλο Κολόμβο και Κώστα Μουρίκη, που αυτή την περίοδο περνούν τις διακοπές τους στην Κρήτη.

«Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε Ολυμπιακό επίπεδο, στον ομαδικό αθλητισμό τα τελευταία χρόνια, μία επιτυχία που μέσα στην τραγικές στιγμές που ζούσε η χώρα εκείνη την περίοδο, μας γέμισε υπερηφάνεια και συγκίνηση, κυρίως για το ήθος σας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χανίων απευθυνόμενος στους αθλητές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους δύο Χανιώτες που συμμετείχαν στην ομάδα, Δ. Σκουμπάκη και Κ. Γαλανίδη, λέγοντάς τους ότι «μας κάνατε υπερήφανους και τιμήσατε τα Χανιά στο υψηλότερο επίπεδο αθλητικής διοργάνωσης».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε: «Οι Ολυμπιονίκες εφάρμοσαν το “ισχύς εν τη ενώσει” και κατάφεραν να κάνουν τη χώρα μας υπερήφανη. Τους χειροκροτούμε σήμερα και τους ευχαριστούμε για όσα έκαναν, για την Ελλάδα, για τον αθλητισμό και την αθλητική οικογένεια, συνολικά».

Εκ μέρους των διεθνών το λόγο πήρε ο Δημήτρης Σκουμπάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στήριξη που πρέπει να δεχθεί ο αθλητισμός γενικότερα από την Πολιτεία, ώστε, όπως τόνισε, η νεολαία να γαλουχηθεί στις αξίες του αθλητισμού και να κρατηθεί μακριά από κακές συνήθειες και εξαρτήσεις.

«Θέλουμε περισσότερους αθλητικούς χώρους, παντός είδους, προσβάσιμους για όλους», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στους Ολυμπιονίκες απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και αντίτυπα εκδόσεων του δήμου Χανίων, ενώ τις απονομές έκαναν ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων.