Αυγενάκης: Από τις 5 Μαΐου ξεκινούν οι προπονήσεις για τις ομάδες ποδοσφαίρου

ΠΟΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε το σχέδιο του υπουργείου για την αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας εν μέσω κορονοϊού, στη φάση χαλάρωσης των μέτρων.

«Συγκινητική είναι η στάση της αθλητικής οικογένειας, η οποία και εξέπεμψε αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο. Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού προσφέρουν σε δημοπρασίες αντικείμενα για να ενισχύουν το υπουργείου Υγείας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά. Με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε τη μάχη χωρίς εφησυχασμό. Συστήσαμε υγειονομική επιτροπή για την επανεκκίνηση του αθλητισμού. Ανακοινώνουμε τα πρωτόκολλα για τον αθλητισμό: Μία είσοδος, έλεγχος μέσω ερωτηματολογίού, μάσκες, φορούμε τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία και πλένουμε στο σπίτι. Ενημερώνει άμεσα για πυρετό και κόπωση. Απολυμαίνονται όλα τα όργανα ανά αθλητή. Χρησιμοποιούμε δικά μας νερά. Παραμένουν κλειστά τα γυμναστήρια», είπε στην αρχή της παρουσίασης του σχεδίου ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Από τις 4 Μαΐου θα μπορούν να γίνονται οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση. Την ερχόμενη Τρίτη, 5 Μαΐου  θα μπορούν οι ΠΑΕ της super league 1 να ξεκινήσουν προπονήσεις με ολιγομελή τμήματα.

Την ίδια ώρα, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι αναμένει και τις αποφάσεις των υπόλοιπων ομοσπονδιών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε γνωστές τις βασικές αρχές υγειονομικών πρωτοκόλλων για όσους εισέρχονται σε αθλητικούς χώρους:

-ΜΙΑ είσοδος

-δεν κάνουμε χειραψίες και εναγκαλισμούς

-χρησιμοποιούμε τα δικά μας αθλητικά είδη

-ενημερώνουμε σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα

-προτιμούμε τη μετακίνηση με δικό μας μέσο

-αποφεύγουμε τις τουαλέτες

-αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα τα αφήνουμε σε μια σακούλα.