Από… «χρυσό» ομάδα του NFL: Πωλήθηκε έναντι 4,65 δις. δολαρίων

Τι αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

Οι Ντένβερ Μπρόνκος, ομάδα του αμερικανικού ράγκμπι (NFL), φαίνεται ότι πρόκειται να πουληθούν για το ποσό-ρεκόρ των 4,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης.

 

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η οικογένεια Ουόλτον-Πένερ, με επικεφαλής τον κληρονόμο της Walmart, Ρομπ Ουόλτον, έκανε την καλύτερη προσφορά.

Η οικογένεια Ουόλτον-Πένερ και το Pat Bowlen Trust συνήψαν συμφωνία αγοράς και πώλησης, όπως ανακοινώθηκε από κοινού την Τρίτη (7/6).

Η υψηλότερη τιμή για μία αμερικανική ομάδα

Αυτή θα είναι η υψηλότερη τιμή που πληρώθηκε για μια αμερικανική ομάδα, ξεπερνώντας τα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια που καταβλήθηκαν για τους Μπρούκλιν Νετς του NBA το 2019.

Θα ήταν επίσης υπερδιπλάσια από την πιο πρόσφατη τιμή πώλησης μιας ομάδας NFL, καθώς οι Καρολάινα Πάνθερς πουλήθηκαν για 2,275 δισεκατομμύρια δολάρια, το 2018.

Μάλιστα, η πώληση της ομάδας του NFL θα ξεπεράσει και την πρόσφατη πώληση της Τσέλσι, η οποία πέρασε από τα χέρια του Ρομάν Αμπράμοβιτς σε αυτά του Τοντ Μπόλι.

Οι Μπλε πουλήθηκαν «επισήμως» για 2,7 δισ. ευρώ, ωστόσο μαζί με τη «δέσμευση» που έβαλε ο Αμπράμοβιτς το τελικό ποσό φθάνει στα 4,5 δισ. ευρώ.

Το Forbes αποτίμησε τους Broncos στα 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, τοποθετώντας τους στο Νο 10 του πίνακα αποτίμησης των ομάδων του NFL.