Απαράδεκτο σχόλιο Πέρεθ για Ραούλ και Κασίγιας: «Οι μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της Ρεάλ»

Σάλος στη «Βασίλισσα» από ηχητικό του 2006

Γράφει, ο Επόπτης Γραμμών

Λίγο πολύ ξέρουμε τον Πέρεθ. Όλοι. Είναι μια κλασσική περίπτωση ενός ανθρώπου που δήθεν αγαπάει το ποδόσφαιρο, είναι όμως τόσο κυνικός επιχειρηματίας, που αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από καμία του ενέργεια. Το άκρως αντίθετο δηλαδή από τον αιώνιο αντίπαλό του και πρόεδρο της Μπάρτσα, Λαπόρτα.

Σύμφωνα λοιπόν με την «El Confidencial», υπάρχει ηχητικό στο οποίο ο πρόεδρος της Ρεάλ, στο -όχι και τόσο- μακρινό 2006, μετά την πρώτη του θητεία στην προεδρεία της Βασίλισσας, φαίνεται να χαρακτηρίζει τους Ραούλ Γκονζάλεθ και Ίκερ Κασίγιας, «τις μεγαλύτερες απάτες της Ρεάλ».

Πιο συγκεκριμένα, στο ηχητικό που παρουσιάζει η «El Confidencial», ο Πέρεθ φαίνεται να λέει:

«Ο Κασίγιας δεν είναι καλός τερματοφύλακας για τη Ρεάλ Μαδρίτης, τι θες να σου πω. Δεν είναι. Δεν ήταν ποτέ. Ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία μας. Αλλά οι οπαδοί τον λατρεύουν, του μιλάνε. δεν ξέρω. Τον υπερασπίζονται τόσο πολύ. Αλλά είναι η μία από τις δύο μεγαλύτερες απάτες του συλλόγου. Η πρώτη είναι ο Ραούλ και η δεύτερη είναι ο Κασίγιας.

Ο Ραούλ είναι κακός, πιστεύει ότι η Ρεάλ είναι δικιά του και χρησιμοποιεί τα πάντα για δικό του όφελος. Είναι μια αρνητική φιγούρα, καταστρέφει τη Ρεάλ και το ηθικό των παικτών και αυτοί λένε ότι είναι ο σύλλογος αυτός που είναι κακός και όχι ο Ραούλ. Είναι απίστευτο το πόσο κακός είναι αυτός ο άνθρωπος».

Τα προβλήματα του επιχειρηματία είναι προφανές ότι είναι προσωπικού χαρακτήρα. Δεν είναι ότι δεν βλέπει ποιος ξέρει να παίζει και ποιος όχι, ούτε είναι ποτέ δυνατόν να πίστεψε ποτέ τα όσα λέει. Το σίγουρο είναι ότι το προσωπικό του πρόβλημα με τους παίκτες έγγυται στο γεγονός ότι τόσο ο Ραούλ όσο και ο Κασίγιας, λατρεύονταν από τους φίλους της Ρεάλ σαν Θεοί. Τόσο πολύ μάλιστα που κανείς δεν έδινε σημασία στον ίδιο τον Πέρεθ.

Ο κομπλεξισμός και το αίσθημα κατωτερότητας ήταν τα στοιχεία που τον διακατέχουν στα συγκεκριμένα λόγια, καθώς μην ξεχνάμε ότι το ηχητικό προέρχεται από την εποχή που έχει ο ίδιος ολοκληρώσει την τότε θητεία του στην προεδρεία του συλλόγου. Και όπως σήμερα, έτσι και τότε, το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο για τον Πέρεθ.

Το συμφέρον και η έπαρση οδηγούν μονίμως τον Πέρεθ και όχι η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Αυτά ήταν άλλωστε και τα στοιχεία που τον ώθησαν να προτείνει τη European Super League. Φυσικά δεν έχει και λίγα χιλιόμετρα στην προεδρεία του στη Ρεάλ, αλλά πιστεύω προσωπικά ότι και η ίδια η Βασίλισσα τώρα για να ξαναβρεί τον εαυτό της, ήλθε ο καιρός να απομακρύνει αυτόν τον άνθρωπο για τα καλά πλέον από την ηγεσία του συλλόγου.