Πατέρας Στυλιανός για κορονοϊό: Ο Χριστός δεν είναι φορέας μικροβίων

Καλεσμένος στη μεσημεριανή εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” βρέθηκε ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κορονοϊό και τη Θεία Μετάληψη.  

 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι γίνεται με το κοινό κουτάλι της Θείας Μετάληψης και τους ηλικιωμένους που είναι στις ευπαθείς ομάδες, ο Πατέρας Στυλιανός υποστήριξε πως ο Χρειστός δεν είναι φορέας μικροβίων. “Η πράξη της Εκκλησίας για 20 αιώνες το έχει αποδείξει αυτό, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να είχαμε αλλαγή όλου του σώματος των κληρικών κάθε χρόνο, καθώς θα έφευγαν από ιώσεις”.   

 

“Μόνο αν βάλουν τανκς μπροστά στις εκκλησίες”, απάντησε στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως στο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας είναι δυνητικά να σταματήσουν οι συναθροίσεις. 

 

Σε σχόλιο τηλεθεάτριας πως ενώ πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας για να προστατευόμαστε από τον κορονοϊό, αλλά από την άλλη είναι παράλογο να ασπαζόμαστε εικόνες και να κοινωνούμε, ο Πατέρας Στυλιανός ανέφερε: “Σε κάθε περίπτωση η κυρία αυτή ούτε κοινωνεί, ούτε ασπάζεται εικόνες. Από τη στιγμή που η κυρία δεν πιατεύει ότι αυτό που κοινωνεί είναι Σώμα και Αίμα Χριστού, καλύτερα να μην κοινωνήσει”.  

 

Ανέφερε ως παράδειγμα την ιστορία του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου, ο οποίος εμφανίστηκε στον Πρωτοσύγκελλο Καλλίνικο στη Λέσβο το 1832, όταν στο νησί υπήρχε πανώλη, και έσωσε τη Λέσβο. 

 

Όταν ρωτήθηκε τι γίνεται αν κάποιος φορέας του κορονοϊού μπεί στην εκκλησία δήλωσε: “Η Εκκλησία είναι χώρος της Χάριτος και δεν έχουμε προβλήματα εκεί”.