Πόσες πιθανότητες δίνουν στον Αντετοκούνμπο να μπει στο Hall of Fame

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δακρύσει, ενώ στο πλευρό του θα βρίσκονται οι δικοί του άνθρωποι, όσοι τον βοήθησαν να πετύχει

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δακρύσει, ενώ στο πλευρό του θα βρίσκονται οι δικοί του άνθρωποι, όσοι τον βοήθησαν να πετύχει.

 

 

Η ομιλία του θα έχει κομμάτια από την προηγούμενη ζωή του. Τότε που ζούσε στην Ελλάδα, έχοντας τίποτα. Θα αφορά τη νέα ζωή του. Το ΝΒΑ, τις επιτυχίες του.

Ο σκηνοθέτης θα φροντίζει να δείχνει, συχνά – πυκνά, την οικογένειά του, η οποία θα βρίσκεται στις καλύτερες θέσεις της αίθουσας. Και δεν θα μπορεί να πάψει να χαμογελάει.

Μία ματιά στο μέλλον από μία… κλειδαρότρυπα. Ένα πιθανό μέλλον για τον πρωταθλητή του ΝΒΑ. Στο δρόμο για την μπασκετική αιωνιότητα του Hall of Fame. Κάποια στιγμή στο μέλλον…

Οι στατιστικολάγνοι έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν έναν μαθηματικό τύπο που μπορεί να ορίσει την τύχη ενός μπασκετμπολίστα στο δρόμο για το Hall of Fame;

Στο δρόμο για το Hall of Fame

Η ιστοσελίδα Basketball Reference, η οποία μοιάζει με ένα μπασκετικό… ευαγγέλιο, τον χρησιμοποιεί. Ένα ακόμη απίθανο (ίσως και αχρείαστο) στατιστικό στη διάθεση του κόσμου.

Στο Basketball Reference υπάρχει μία λίστα, η οποία ανανεώνεται μετά από το πέρας πρωταθλημάτων, προσωπικών βραβείων κ.τ.λ. και αναλύει τις πιθανότητες κάθε αθλητή για την είσοδο στο Hall of Fame.

Οι… σίγουροι και ο σχεδόν σίγουρος

Για την περίπτωση του ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν χρειάζεται δα κάποιος να μας το πει. Ο Τζέιμς θα μπει 100% στο Hall of Fame.

Το ίδιο ποσοστό, το απόλυτο 100%, έχουν ο Ντουέιν Ουέιντ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Κρις Πολ, ο Κέβιν Ντουράντ.

Σχεδόν βέβαιη είναι και η παρουσία του Στεφ Κάρι, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό επιτυχίας 99.6%.

Πάμε στα… δικά μας, ωστόσο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά από δύο βραβεία MVP, ένα πρωτάθλημα, ένα βραβείο καλύτερου αμυντικού της σεζόν και πέντε εμφανίσεις σε All Star Game, βρίσκεται στην 107η θέση. Με ποσοστό 67.8%.

Περισσότερες πιθανότητες από τον Giannis συγκεντρώνουν οι Κέβιν Λοβ, Αμάρ’ε Σταντάμαιερ, Πολ Τζορτζ και Ντέιμιαν Λίλαρντ. Με μόνο τον πρώτο να έχει πάρει ένα πρωτάθλημα. Και κανέναν από τους τέσσερις να έχει αποσπάσει το βραβείο του MVP.

Πώς λειτουργεί ο μαθηματικός τύπος

Για να προκύψει το ποσοστό μετράνε το ύψος του παίκτη, τα πρωταθλήματα, τη θέση που έχουν στην κατηγορία των πόντων, το ποσοστό των νικών στο ζενίθ της καριέρας τους και τις επιλογές σε All Star Game.

Και στη συνέχεια έρχεται ο μαθηματικός τύπος για να κάνει τα… μαγικά του και να αποφανθεί, ως ένας άλλος «μάγος» τις πιθανότητες. Υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Όπως ο Μπεν Ουάλας, ο οποίος θα γίνει μέλος του Hall of Fame τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με το Basketball Reference είχε 45% πιθανότητες να το πετύχει.