Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς οπάδους και το ποδοσφαιρικό τουρνουά

Την απόφαση την πήρε ο κυβερνήτης του Χοκάϊντο

Το Χοκάϊντο είναι μία από τις περιφέρειες στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας, που αποφάσισε να μην επιτρέψει την είσοδο θεατών στις εξέδρες.

 

 

Την απόφαση πήρε ο κυβερνήτης του Χοκάϊντο, Ναομίτσι Σουζούκι, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση των διοργανωτών για τη μη παρουσία θεατών στη συντριπτική πλειοψηφία των σταδίων που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου).

«Όλες οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο Σαπόρο θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουζούκι, αναφερόμενος στους πέντε ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της περιοχής του.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι περιορισμοί που τέθηκαν από τους διοργανωτές ήταν ανεπαρκείς και δεν θα περιόριζαν την κυκλοφορία ανθρώπων από το Τόκιο, όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται απότομα.

Να σημειωθεί ακόμη ότι στο Σαπόρο θα διεξαχθεί και ο Μαραθώνιος, αλλά και άλλοι αγώνες, ενώ οι τοπικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη ενημερώσει το κοινό να μην παρευρεθεί στις εγκαταστάσεις διότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν η είσοδος.