EURO 2020: Τιτανομαχία στο Μόναχο

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ουγγαρία θα παίξει στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης με την κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία

Την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία, αντιμετωπίζει σήμερα η -διαχρονικά ισχυρή- Γερμανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, EURO 2020.

 

 

Η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ έχει να νικήσει επτά χρόνια εκείνη του Ντιντιέ Ντεσάμπ και συγκεκριμένα από τον προημιτελικό του Μουντιάλ το 2014, όταν είχε επικρατήσει 1-0 με γκολ του Χούμελς.

 

 

«Σε κάθε αγώνα, τα στατιστικά στοιχεία μπορεί να αντιστραφούν», σχολίασε ο Ντεσάμπ αναφερόμενος στις πρόσφατες επιτυχίες επί των Γερμανών: 2-0 στον ημιτελικό του EURO 2016 και 2-1 στο πλαίσιο του Nations League.

 

 

Από την πλευρά του, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ παραδέχθηκε πως θεωρητικά η Γαλλία είναι πιο δυνατή: «Προφανώς στην επίθεση είναι πολύ δυνατοί και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μονομαχίες ένας με έναν και να τις κερδίσουμε. Θα εναπόκειται σε εμάς τους αμυντικούς και νομίζω ότι μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά απλώς να είσαι “βρώμικος”, όχι πάντα βέβαια. Ενάντια σε παίκτες όπως αυτοί, πρέπει να στείλεις ένα μήνυμα και μάλιστα… νωρίς».

 

 

Τέσσερις διεθνείς Γάλλοι θα παίξουν στο… σπίτι τους, καθώς είναι παίκτες της Μπάγερν. Πρόκειται για τους Παβάρ, Ερναντέζ, Τολισό και Κομάν, οι οποίοι αγωνίζονται στους Βαυαρούς και είναι συμπαίκτες με τους Νόϊερ, Γκνάμπρι, Κίμιχ και Μίλερ.

 

 

Από την καθιέρωση των ομίλων στην τελική φάση της διοργάνωσης η Γερμανία δεν έχει ηττηθεί σε 10 συμμετοχές στην πρεμιέρα, ενώ και η Γαλλία είναι αήττητη στις οκτώ πρεμιέρες της.