Η ανακοίνωση των εκλογών, το βέτο ΣΥΡΙΖΑ στην πώληση μιντιακού ομίλου, ο προβληματισμός για Θεοδωρικάκο και η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Ανακοινώνει εκλογές μέσα στον μήνα ο Μητσοτάκης

– Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ο πρόεδρος Μητσοτάκης, που είναι της άποψης ότι οι εκλογές δεν θα πρέπει να αποτελούν κίνηση πολιτικού αιφνιδιασμού. Απεναντίας, πιστεύει ότι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν εγκαίρως τον χρόνο της κορυφαίας εκδήλωσης της Δημοκρατίας, όπως συμβαίνει σε όλα τα σοβαρά κράτη του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να ανακοινώσει το επόμενο δεκαπενθήμερο την Κυριακή που θα στηθούν οι πρώτες κάλπες.

Γιατί «απαγορεύονται» οι εκλογές τον Φεβρουάριο

– Χθες ο πρόεδρος Τσίπρας ζήτησε εκλογές σε τρεις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι αν ο πρωθυπουργός ανταποκρινόταν στο αίτημά του, θα στήνονταν κάλπες εντός του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη είναι σχεδόν απαγορευτική, αφού ως γνωστόν η νέα απογραφή ισχύει από την 1η Μαρτίου. Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση με τα παλιά πληθυσμιακά δεδομένα και η επόμενη κάλπη με τα νέα. Και αυτό γιατί εκεί θα είχαμε την απόλυτη θεσμική στρέβλωση.

Διαβάστε περισσότερα στα powergame.gr