ΗΠΑ: Το γεύμα Μπάιντεν με Μακρόν – Ποια θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, από τότε που εξελέγη πρόεδρος

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, από τότε που εξελέγη πρόεδρος.

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή έχει στην ατζέντα μείζονα ζητήματα, με πρώτο και κυριότερο την αποφυγή ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, που συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο, μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Το γεύμα Μπάιντεν – Μακρόν

 

«Καλωσορίζοντας μερικούς φίλους στην πόλη», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και η σύζυγός του με το ζεύγος Μακρόν.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, το Ιράν και η Κίνα, καθώς και οι διμερείς εμπορικές σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη Μακρόν στις ΗΠΑ πραγματοποιείται 14 μήνες, μετά τη συμφωνία AUKUS μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας που οδήγησε τις σχέσεις Παρισιού – Ουάσιγκτον στο ναδίρ, με τη Γαλλία να ανακαλεί τον πρέσβη της από την αμερικανική πρωτεύουσα.