Μουντιάλ 2022: Ένδειξη διαμαρτυρίας από το Ιράν – Δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο

Και οι 11 παίκτες του βασικού σχήματος του Ιράν έδειξαν την συμπαράστασή τους στους διαδηλωτές για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα τους

Το Ιράν «μαστίζεται» από ένα πρωτοφανές κύμα καταστολής, με αφορμή τις διαδηλώσεις των κατοίκων της χώρας για τη δολοφονία τόσο της 22χρονης Μάχσα Αμινί, όσο και για τα γενικότερα δικαιώματα των γυναικών.

 

 

Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας, ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις διαδηλώτριες, αποφάσισε να μην τραγουδίσει τον Εθνικό Ύμνο πριν τον αγώνα με την Αγγλία.

Στα πλάνα που έκαναν τον γύρο του κόσμου, όλοι οι παίκτες της αρχικής ενδεκάδας έμειναν σιωπηλοί και ανέκφραστοι, καθώς παιζόταν ο ύμνος, ενώ την ίδια στιγμή γυναίκες στις εξέδρες του σταδίου Χαλίφα δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Περισσότεροι από δύο μήνες πανεθνικών διαδηλώσεων έχουν ήδη συμπληρωθεί στο Ιράν, με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί και συγκαταλέγονται στις πιο σοβαρές προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα οι κληρικοί ηγέτες της χώρας μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.