Ουκρανική αντεπίθεση στη Χερσώνα – Πάνω από 300.000 επιστρατεύει ο Πούτιν (Βίντεο)

Σφοδρές μάχες για να κρατήσουν τις θέσεις τους στο μέτωπο του Ντονμπάς δίνουν τα ουκρανικά στρατεύματα καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν αντεπίθεση

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι δεν ενδιαφέρεται για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και συνεχίζει να στέλνει στρατιώτες και μισθοφόρους στην Ουκρανία.

Η ουκρανική αντεπίθεση προχωρά και στην περιοχή της Χερσώνας. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει την περιοχή και ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των επιστρατευμένων ξεπερνά τις 300.000 που είχαν εξαγγελθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει την επιστράτευση καταδικασμένων για βαριά εγκλήματα. Βαρυποινίτες ήδη πολεμούν στην Ουκρανία στις σειρές των μισθοφόρων της ομάδας Βάγκνερ με την υπόσχεση ότι θα είναι ελεύθεροι εφόσον επιστρέψουν ζωντανοί από την Ουκρανία. Ενώ ο ιδιωτικός στρατός του στενού συνεργάτη του Πούτιν Γεβγκένι Πριγκόζιν άνοιξε τα πρώτα επίσημα γραφεία του στην Αγία Πετρούπολη.

Την ίδια ώρα το Ιράν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι έχει προμηθεύσει τη Μόσχα με drones με τα οποία οι Ρώσοι πλήττουν τις ουκρανικές υποδομές ενέργειας αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους στο σκοτάδι.

Η Τεχεράνη απορρίπτει τις κατηγορίες της Δύσης ότι έχει προμηθεύσει τη Μόσχα με πυραύλους.

Ως μικρό χαρακτήρισε τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα στην Ουκρανία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και κατηγόρησε τη Ρωσία για «ανεύθυνη και απερίσκεπτη» συμπεριφορά.