Ρωσία: Μπλόκο στην εξαγωγή σιτηρών μετά την ουκρανική επίθεση στην Κριμαία (Βίντεο)

Με μπλόκο στην εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια απάντησε η Μόσχα στην επίθεση των Ουκρανών με drones εναντίον της ρωσικής ναυτικής βάσης στην κατεχόμενη Κριμαία

Ο Ουκρανός πρόεδρος επιχείρησε να αποσυνδέσει την επίθεση των δυνάμεών του στη Σεβαστούπολη από την απόφαση των Ρώσων. Τους κατηγόρησε ότι προκαλούν λιμό στους λαούς της Αφρικής και της Ασίας, ενώ ζήτησε να αποκλειστεί η Ρωσία από τη Σύνοδο Κορυφής των 20 ισχυρών οικονομιών που θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου στο Μπαλί, εκεί όπου θα μπορούσε να γίνει μια συνάντηση του Μπάιντεν με τον Πούτιν.

«Πώς είναι δυνατόν να είναι η Ρωσία στους G-20 όταν προκαλεί πείνα σε πολλές ηπείρους; Αυτά είναι ανοησίες. Η Ρωσία δε έχει θέση στους G-20», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και οι Ευρωπαίοι εταίροι επίσης κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι υπαναχώρησε από τη συμφωνία για τα σιτηρά.

«Είναι εντελώς αποτρόπαιο και θα μεγαλώσει την πείνα. Δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν. Όμως εκείνοι πάντα αναζητούν προσχήματα ώστε να κατηγορούν τη Δύση ότι τους ανάγκασε να κάνουν αποτρόπαιες πράξεις», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Πόλη φάντασμα η Μαριούπολη

Την ίδια στιγμή, από τη Μαριούπολη φτάνουν εικόνες μιας κατ’ επίφαση επιστροφής στην κανονικότητα.

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με φόντο τα ερείπια και άμαχοι που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ό,τι απέμεινε όρθιο.

Χαλάσματα, καμένες και μισογκρεμισμένες πολυκατοικίες εκεί που κάποτε άκμαζε μια πόλη σχεδόν μισού εκατομμυρίου κατοίκων.