Πυγμαχία: Η Διεθνής Ομοσπονδία ανακάλεσε την απόφαση για τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) ανέτρεψε την απόφαση απαγόρευσης της συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων μποξέρ σε αγώνες, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Το διοικητικό συμβούλιο της IBA ψήφισε να επιτραπεί στους πυγμάχους από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία να επιστρέψουν στους αγώνες και να αγωνιστούν υπό τις σημαίες τους. Οι εθνικοί ύμνοι θα ακουστούν αν ο πυγμάχος κερδίσει χρυσό μετάλλιο.

 

Πώς εξήγησε την απόφασή της

«Η IBA πιστεύει ακράδαντα ότι η πολιτική δεν πρέπει να έχει καμία επιρροή στον αθλητισμό», ανέφερε η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη. «Ως εκ τούτου, σε όλους τους αθλητές θα πρέπει να παρέχονται ίσες συνθήκες. Η IBA πρόσθεσε ότι παραμένει «πολιτικά ουδέτερη και ανεξάρτητη».

Η Ομοσπονδία πρόσθεσε: «Η IBA ζητάει την ειρήνη και παραμένει ειρηνοποιός σε οποιεσδήποτε συγκρούσεις. Επιπλέον, η IBA έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την ίση μεταχείριση προς τους αθλητές και τους αξιωματούχους των αγώνων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τον τόπο διαμονής τους».

Οι τεχνικοί αξιωματούχοι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας θα συμπεριληφθούν επίσης στην επιστροφή στους αγώνες.

Πυγμάχοι, κριτές και αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες είχαν αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις της IBA από τον Μάρτιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.