Guardian: Αναξιόπιστοι οι ισχυρισμοί της FSB για τον εντοπισμό της δολοφόνου της Ντάρια Ντούγκινα

Η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην επίθεση

Κάθε νέος ισχυρισμός για την επίθεση που σκότωσε την Ντάρια Ντούγκινα φαίνεται να εγείρει περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντά. Αυτό υπογραμμίζει σε ανάλυσή του ο «Guardian». Ειδικότερα, σύμφωνα με μακροσκελή ανάλυση του Guardian νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB), προέβη στον ισχυρισμό ότι μέσα σε ένα 24ωρο κατάφερε να διαλευκάνει τη δολοφονία της κόρης του «θεωρητικού» του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα, έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες αλλά και ένα βίντεο στο οποίο φέρεται να προβάλλεται μία γυναίκα από την Ουκρανία η οποία είναι μέλος του Τάγματος Αζόφ λέγοντας ότι αυτή βρίσκεται πίσω από την βομβιστική επίθεση.

Όπως σημειώνουν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, η φερόμενη δράστιδα πέρασε τα σύνορα και εισήλθε στη Ρωσία μαζί με τη 12χρονη κόρη της ενώ κατάφερε να περάσει απαρατήρητη. Ακόμη η δράστιδα φέρεται να άλλαζε συνέχεια τις πινακίδες του Mini Cooper της, τοποθέτησε και στη συνέχεια πυροδότησε τον εμπρηστικό μηχανισμό και αμέσως μετά κατάφερε να φύγει από τη Ρωσία.

Όπως αναφέρει ο Guardian, υποτίθεται ότι η γυναίκα «φάντασμα» τα κατάφερε όλα αυτά χωρίς να εντοπιστεί από την FSB, καθώς παρίστανε μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανές που είτε βρήκαν καταφύγιο στη χώρα είτε απελάθηκαν με βίαιο τρόπο από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Πάντως οι ισχυρισμοί της FSB αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό ενώ και η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην επίθεση κατά του αυτοκινήτου που επέβαινε η Ντούγκινα. Ακόμη, το Κίεβο σημειώνει, ότι ο Ντούγκιν είναι ένα πρόσωπο του περιθωρίου και επιμένει ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση. Την ίδια στιγμή, ο Guardian υπογραμμίζει πως είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς το κίνητρο για μια τέτοια αποστολή από το Κίεβο.