Το χειρότερο 24ωρο από την άρση του lockdown στην Ιταλία με 1.912 κρούσματα

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Ακόμη 1.912 κρούσματα κορονοϊου καταγράφηκαν στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από το τέλος του lockdown στη γειτονική χώρα. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου, κατά το ίδιο διάστημα.

Κατά την σημερινή ημέρα σημειώθηκαν νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες. Τα περισσότερα στη Λομβαρδία (277), στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (253) και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (230).

Στην εβδομαδιαία έκθεσή του, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας τονίζει ότι «εδώ και οκτώ εβδομάδες παρατηρείται μια αργή αλλά σταθερή επιδείνωση της κατάστασης, έστω και το συγκεκριμένο φαινόμενο, σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, είναι πιο περιορισμένο».

Οι ειδικοί, πάντως, προσθέτουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανενός είδους εφησυχασμός και ότι δεν πρέπει να υιοθετηθούν συμπεριφορές και γεγονότα (επικίνδυνες συναθροίσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις) που εκτιμάται ότι θα έχουν βαρύτατες συνέπειες επί της υγείας των πολιτών.

Χθες τα κρούσματα ήταν 1.786, με 23 νεκρούς. Από την αρχή της πανδημίας, καταγράφηκαν στην χώρα 306.235 περιστατικά και 35.801 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.