Συναγερμός για πυρκαγιά στα Μέγαρα: Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Ζάχουλη (Βίντεο)

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε νωρίτερα στους κατοίκους του οικισμού

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων.

 

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μιχάλης Τεζάρης που βρίσκεται στο σημείο, η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια του οικισμού Ζάχουλη και όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής απειλεί κατοικημένες περιοχές.

 

«Έχουμε αναφορές για ζημιές στα σπίτια στον οικισμό Ζάχουλη» , ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ενώ υπογράμμισε πως η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη καθώς ο άνεμος δυσχαιρένει την κατάσβεση. Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η περιοχή είναι παρθένο δάσος.

 

«Δεν πάει καλά», υπογραμμίζουν οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς λόγω της δυσκολίας που υπάρχει για την κατάσβεσή της.

 

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε νωρίτερα στους κατοίκους του οικισμού, ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».