Ακάρ: Είμαστε θετικοί στην πρόταση Στόλτενμπεργκ για διάλογο με την Ελλάδα

ΜΙΛΗΣΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ»

«Η Τουρκία αντικρίζει θετικά την έκκληση του ΝΑΤΟ για διάλογο με την Ελλάδα» σημείωσε ο Χουλουσί Ακάρ, μετά από συνάντησή του με αξιωματούχο του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, πτέραρχο Στιούαρτ Πιτς, δήλωσε ότι η Τουρκία στηρίζει την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι υπέρ μιας προσέγγισης σύμφωνα με την οποία όλες οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο Ακάρ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας. Παράλληλα, ο Ακάρ υποστήριξε ότι η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στο διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες αλλά και τον διάλογο.

Ο Χουλουσί Ακάρ έκανε αναφορά και στη «Γαλάζια Πατρίδα» λέγοντας ότι η χώρα του θα προστατεύσει τα δικαιώματά της: «Η Τουρκία είναι αποφασισμένη και έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντά της, όπως έκανε μέχρι σήμερα, στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Η Τουρκία μέχρι σήμερα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ στο ακέραιο και θα συνεχίσει να τα εκπληρώνει και από δω και πέρα», σημείωσε ο Ακάρ.