Μητσοτάκης: Στο καλύτερο σημείο οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ (Βίντεο)

Το τετ α τετ του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων πραγματοποιείται λίγη ώρα πριν την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πριν απευθυνθεί στα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συναντήσει την Νάνσι Πελόζι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι έχει το προνόμιο να εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση στις ΗΠΑ και να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο.

Ανέφερε ότι η Αθήνα ίδρυσε τη δημοκρατία πριν από 2.500 χρόνια, που αποτέλεσε έμπνευση για τη ίδρυση ενός δημοκρατικού κράτους για τις ΗΠΑ αρκετούς αιώνες αργότερα.

«Καταδείξατε την κοινή πορεία μας. Η Δημοκρατία άλλωστε γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα. Οι δικοί μας προπάτορες εμπνεύστηκαν από την δική σας ανεξαρτησία» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κοινή πορεία των δύο χωρών, όπως η συμμαχία στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ενώ σημείωσε ότι θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει στο Κογκρέσο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία στη σημερινή εποχή.

«Οι σχέσεις μας είναι στο καλύτερό τους σημείο. Είναι τιμή μου να μιλήσω στον οίκο της Δημοκρατίας του αμερικανικού λαού» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε live εικόνα: