Πολλά τα προβλήματα στη Μάντσεστερ Σίτι: «Ξέμεινε» από αμυντικούς

Ποιοι θα είναι εκτός

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Σίτι, μετά και τους συνεχείς τραυματισμούς των παικτών της.

 

 

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αναγακαστεί να δώσει τα τρία εναπομείναντα ματς της Premier League χωρίς τρεις παίκτες-κλειδιά στην άμυνα, καθώς ο Πεπ Γκουαρδιόλα επιβεβαίωσε την Κυριακή (8/05) ότι ο Ρούμπεν Ντίας τίθεται νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η Σίτι με τη σημερινή της νίκη επί της Νιουκάστλ (5-0) ξέφυγε με +3 βαθμούς από την Λίβερπουλ στην κούρσα του τίτλου, αλλά η χαρά των «πολιτών» μετριάστηκε κάπως από τα νέα για τους τραυματισμούς.

Ποιοι θα είναι εκτός

Ενώ η ομάδα έχει δημιουργήσει προβάδισμα τριών πόντων με τρία ματς ν΄ απομένουν για το φινάλε, ο Γκουαρδιόλα θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς τους Ντίας, Τζον Στόουνς και Κάιλ Γουόκερ στα ματς που ακολουθούν με Γουλβς, Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα.

Ένα μυϊκό πρόβλημα ανάγκασε τον Ντίας ν΄ αποχωρήσει στο ημίχρονο του αγώνα με τους «ανθρακωρύχους», ενώ οι Στόουνς και Γουόκερ τραυματίστηκαν στον ημιτελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

«Ο Ρούμπεν, ο Κάιλ και ο Τζον δεν θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν έως το τέλος της σεζόν», είπε ο τεχνικός της Σίτι και συνέχισε: «Ίσως να είναι έτοιμοι στην προετοιμασία ενόψει της νέας περιόδου. Το πρόβλημα του Ρούμπεν είναι μυϊκό. Όχι στην ίδια θέση, αλλά στο μηριαίο.»

Τι υποστήριξε ο Γκουαρντιόλα

Με τον Νέιθαν Άκε, που έχει λίγα λεπτά συμμετοχής, απέναντι στη Νιούκαστλ, ο οποίος επίσης ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αστράγαλο, ο Γκουαρδιόλα υποστήριξε πως έχει μόνο τρεις έτοιμους αμυντικούς διαθέσιμους για τον αγώνα με τη Γουλβς.

«Έχει πρόβλημα στον αστράγαλό του εδώ και πολύ καιρό», είπε για τον Άκε και πρόσθεσε: «Συνέβη στο ματς με τη Λιντς. Ακόμη έχει κάποιες ενοχλήσεις και δεν νιώθει άνετα. Έχουμε τον Ζοάο (Κανσέλο), τον Όλεκς (Ζιντσένκο) και τον Ομερίκ (Λαπόρτ).»