Κως: Συνελήφθη Φινλανδός για κακοποίηση παιδιού

Οι αρχές της Φινλανδίας τον αναζητούσαν επί μία δεκαετία

Συνελήφθη στην Κω, αφού αναζητούνταν επί μία δεκαετία από τις αρχές της Φινλανδίας, ένας 46χρονος που κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση ενός ανήλικου ηλικίας ως 8 ετών.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ο 46χρονος φέρεται ότι ερχόταν σε επαφή με τον ανήλικο από την 1η Ιανουαρίου του 2008 ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2009.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Σε βάρος του είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, ωστόσο παρέμενε άφαντος ως τη Μεγάλη Τετάρτη, που εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας στην Κω και συνελήφθη σε εκτέλεση του εντάλματος.

Ο 46χρονος μεταφέρθηκε στη Ρόδο και προσήχθη στον εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, στον οποίο αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση και ζήτησε να μην εκδοθεί στη Φινλανδία. Ωστόσο, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ώσπου να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου αν θα εκδοθεί ή όχι.

Σύλληψη φυγόποινου στο Άργος

Το πρωί της Τρίτης συνελήφθη στο Άργος από αστυνομικούς της Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών ένας 27χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου για κλοπή.

Ο φυγόποινος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου που θα αποφασίσει για την τύχη του.