Βοιωτία – Εκτέλεση Σκαφτούρου: Εκτελεστές από το εξωτερικό οι δολοφόνοι του (Βίντεο)

Τι αποκαλύπτει η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις της εκτέλεσης του επιχειρηματία, Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος δολοφονήθηκε στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

 

 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή των δραστών.

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, η οποία ανέφερε ότι ήταν μία στυγνή δολοφονία, καθώς οι δράστες δεν υπολόγισαν πού βρισκόταν και με ποιους ήταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Η ίδια τόνισε ότι η εν λόγω υπόθεση της θύμισε τη δολοφονία του επιχειρηματία Γρίβα στην Παλλήνη, ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά στον 6χρονο γιο του στο σχολείο.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι η υπόθεση δύσκολα θα εξιχνιαστεί, αλλά είναι θετικό το ότι εντοπίστηκε η μηχανή των δραστών.

Ποιο ήταν το θύμα

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός με το προσωνύμιο «θείος Τζό» θεωρούνταν από τις αρχές βαρύ όνομα στον κόσμο της νύχτας και στενός συνεργάτης νονού που έχει δολοφονηθεί. Το 2018 είχε πέσει θύμα επίθεσης μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, από κρατούμενους, μέλη της αλβανικής μαφίας, που τον είχαν τραυματίσει με μαχαίρι.

Είχε αποφυλακιστεί το 2019 αφού είχε σπάσει η ποινή των ισοβίων, καθώς στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικαστεί μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και είχε αθωωθεί για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Η ποινή που του είχε υποβληθεί ήταν 6 χρόνια κάθειρξη.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε συλληφθεί σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών στη Γλυφάδα. Στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα πιστόλι, σφαίρες, μαχαίρι και ένας ασύρματος.