(Βίντεο) Ιερομόναχος Ιγνάτιος: «Τους ιούς τους διώχνει ο Θεός»

ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ 74ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΣΚΑ

Αντέδρασε ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος.

 

 

Αντέδρασε ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος και μόνο στην πιθανότητα η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και σε άλλους κλειστούς χώρους.

 

 

Αν και έγιναν δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος αναφέρθηκε στην πιθανότητα η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα οι Ιεροί Ναοί, ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος έχει τη δική του άποψη.

 

 

Με αφορμή αυτό, ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος στην Εορδαία Κοζάνης, κατηγόρησε μία πιστή ότι μετέτρεψε τη λειτουργία σε Καρναβάλι, επειδή η γυναίκα φορούσε μάσκα προστασίας.

 

 

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε μοναστήρι στη διάρκεια λειτουργίας, με την 74χρονη να είναι η μοναδική που φοράει μάσκα.

 

Το πρωτοφανές επεισόδιο έγινε γνωστό από την κόρη της 74χρονης, με ανάρτησή της στο Facebook.

 

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Ιερομόναχος μίλησε στην κάμερα του Alpha, εμμένοντας στις απόψεις του, προσβάλλοντας την ηλικιωμένη.

 

Δεν δίστασε, μάλιστα, να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει πανδημία, παρά τους χιλιάδες νεκρούς παγκοσμίως.

 

Ο ίδιος υποστήριξε: «Η Εκκλησία μας δεν μας επιτρέπει να γινόμαστε καρναβάλια, να φοράμε μάσκες, όσοι φορούνε μάσκες, υπάρχουν κανόνες στις Εκκλησίες, που αφορίζουν τους Χριστιανούς αυτούς, δεν τους δέχονται σε Κοινωνία, όσοι φορούν μάσκες μες στο Ναό, στην Εκκλησία.»

 

Ενώ, συνέχισε λέγοντας: «Τους ιούς τους διώχνει ο Θεός».

 

Την άποψη του Ιερομόναχου, υποστήριξε και ο Ηγούμενος της Μονής, υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι ένα κατασκεύασμα, για να υπάρχει φόβος στον κόσμο.

 

Ο Ιερομόναχος είπε: «Δεν είναι η πανδημία, είναι μια ψιλογρίπη, η οποία είχε 200 θύματα, τα οποία δεν ήταν τα πραγματικά.» Συνέχισε, λέγοντας: «Όταν ένας άνθρωπος έρχεται στην Εκκλησία και βλέπει ότι όλοι δεν φοράνε μάσκα και της κάνει παρατήρηση ο παπάς και της λέει “σας παρακαλώ, κυρία, μη φοράτε τη μάσκα σας, δεν χρειάζεται να τη φοράτε μέσα στο Ναό, γιατί προσβάλλετε τον άλλον” δείχνει ότι δεν πιστεύει στο Θεό, που μπορεί να σε θεραπεύσει από οποιαδήποτε ασθένεια και από πολύ βαριές ασθένειες, όχι από έναν ιό.»

 

Μετά την παρατήρηση του Ιερομόναχου, η 74χρονη γυναίκα αρνήθηκε να αποχωρήσει από τον Ιερό Ναό. 

 

 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ιερομόναχου: