Για τη μεγάλη επιτυχία της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, που κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά τη Euroleague, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. «Είναι μια εξαιρετική επιτυχία για την ομάδα του Ολυμπιακού και για το ελληνικό πόλο, γιατί δεν συνηθίζεται ιδιαίτερα αυτό το repeat σε ευρωπαϊκούς τίτλους. Μία πανάξια κατάκτηση, που δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση την αμφισβήτηση και πρέπει να εξάρουμε το έργο που έχει γίνει στην ομάδα του Ολυμπιακού. Βέβαια, ο πρώτος λόγος ανήκει στις παίκτριες, τις αθλήτριες, στον προπονητή Αλεξάνταρ Τσίριτς, αλλά και στον προηγούμενο προπονητή, Χάρη Παυλίδη», δήλωσε ο γ.γ.Α., ο οποίος έκανε ειδική μνεία στα κολακευτικά σχόλια του Σέρβου τεχνικού προς τον προκάτοχό του: «Αυτό τον τιμά ιδιαίτερα και δείχνει και το μεγαλείο του Αλεξάνταρ, με τον οποίο παίζαμε αντίπαλοι τη δεκαετία του ’90. Προέρχεται από τη μεγάλη σερβική σχολή».
Ο Γιώργος Μαυρωτάς επισήμανε ότι η παραμονή στην κορυφή είναι πιο δύσκολη από το να φτάσει κάποιος ως εκεί και πρόσθεσε: «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος, γιατί ένα δρόμο που ανοίξαμε με την ομάδα της Βουλιαγμένης πριν από 25 ακριβώς χρόνια, το 1997, στον περίφημο τελικό του ΟΑΚΑ που ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος. Βλέπουμε ότι αυτός ο δρόμος έχει γίνει λεωφόρος τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από τις γυναικείες ομάδες και από την ομάδα του Ολυμπιακού, που είναι πολυνίκης, μαζί με τη Βουλιαγμένη, τη Γλυφάδα και τον Εθνικό. Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό πόλο έχει δει μια πολύ μεγάλη άνθιση και με το αργυρό μετάλλιο που πήραν τα παιδιά στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και με τον περσινό τίτλο του Ολυμπιακού και με τις πολλές διακρίσεις και τα μετάλλια στις μικρές κατηγορίες εφήβων, νεανίδων, με το LEN Trophy που πήρε ο Εθνικός πριν από 3 ημέρες. Φανταστείτε δηλαδή ότι στο Super Cup έχουμε και την πρωταθλήτρια Ευρώπης και την κυπελλούχο Ευρώπης να είναι δύο ελληνικές ομάδες στο γυναικείο πόλο. Αυτό δείχνει ότι το ελληνικό πόλο έχει παρελθόν, το οποίο εκπροσωπούν οι παλαιότεροι, έχει παρόν και μέλλον».
Σε μία γενικότερη αναφορά στο πώς ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στο να δημιουργηθεί ένα πιο φωτεινό περιβάλλον, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού επισήμανε: «Πρώτα ήταν η οικονομική κρίση, μετά ήταν η πανδημία, τώρα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, που έχουν αναστατώσει όλο το παγκόσμιο περιβάλλον. Ο αθλητισμός παραμένει νομίζω μία σταθερή αξία όλο αυτό το διάστημα και θεωρώ μια τελευταία εξέλιξη που έχει υπάρξει πολύ σημαντική, δηλαδή το γεγονός ότι οι ελληνικές ομάδες μπορούν πλέον να έχουν χρηματοδότηση από την πολιτεία μέσω της φορολογίας των κερδών του Στοιχήματος, κάτι που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Είναι μία νέα εξέλιξη αυτή της χρηματοδότησης των ελληνικών ομάδων, των συλλόγων, από την φορολογία των κερδών του Στοιχήματος από την Πολιτεία, με αποτέλεσμα να βλέπουμε και θα βλέπουμε όλο και συχνότερα τέτοιες επιτυχίες και σε επίπεδο συλλόγων, αλλά και σε επίπεδο εθνικών ομάδων, γιατί θα υπάρχουν λεφτά που θα πηγαίνουν και κατευθείαν σε εθνικές ομάδες. Γιατί; Γιατί ακριβώς πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός εκφράζει ένα κομμάτι της κοινωνίας, που -πέρα από τις παθογένειες που πάντα υπάρχουν, σε όλα τα συστήματα, όπως είναι η βία, το ντόπινγκ, η χειραγώγηση, πράγματα που και εκεί πέρα γίνονται μεγάλες προσπάθειες να αντιμετωπιστούν αυτές οι απειλές- προσφέρει εκτός από την υγεία, την ενσωμάτωση, την άρση των διακρίσεων, την ισότητα, προσφέρει και μια αίσθηση, θα λέγαμε, εθνικής ανάτασης, την οποία την έχουμε πολλή ανάγκη και την βλέπουμε κάθε φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε επιτυχίες ελληνικών ομάδων όπως ήταν η χθεσινή και όπως αυτές που θα έρθουν. Ο ρόλος του αθλητισμού είναι πολύ σημαντικός σε μία κοινωνία γι’ αυτό και ως πολιτεία κάνουμε προσπάθειες να παρακινήσουμε όλες τις ηλικίες από τα παιδιά μέχρι τους συνταξιούχους στο δρόμο του αθλητισμού».