Ουκρανικό: Αύριο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας

Τι αναφέρουν οι επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών

Οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας δεν είναι εύκολες αλλά συνεχίζονται εν μέσω των σφοδρών μαχών που σημειώνονται.

 

 

 

Το Σάββατο οι ουκρανικές Αρχές ανέκτησαν τον έλεγχο όλης της περιοχής του Κιέβου, μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από πόλεις-κλειδιά στην περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Τι αναφέρουν οι επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών

Ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών Νταβίντ Αραχάμια υποστήριξε ότι η Μόσχα αποδέχτηκε «προφορικά» τις βασικές θέσεις της Ουκρανίας με το Κίεβο να αναμένει τη γραπτή επιβεβαίωση. Σύμφωνα τον ίδιο, εάν τελικά γίνει κάποια απευθείας συνάντηση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Ρώσου Βλαντίμιρ Πούτιν, πιθανότατα θα φιλοξενηθεί στην Τουρκία.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, το Σάββατο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν να καταλάβουν τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια του ότι τα δυτικά κράτη δεν έχουν παράσχει στο Κίεβο επαρκή αριθμό αντιπυραυλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων η ένταση των ρωσικών αεροπορικών και πυραύλων έχει μειωθεί, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα απσύρονται από τη βόρεια Ουκρανία.