Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ 62-65: Έφυγε με το «διπλό» από τη Ρόδο

Η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη από τη Ρόδο επικρατώντας με 65-62 του Κολοσσού σ' αγώνα της Basket League χάρη σε ένα καλάθι της τελευταίας στιγμής από τον Δημήτρη Μαυροειδή

Γεμάτο σερί και ανατροπές ήταν το πρώτο ημίχρονο στη Ρόδο. Ο Κολοσσός προηγήθηκε με 13-7, στο διάστημα που η ΑΕΚ μετρούσε μόλις 2/12 σουτ (1/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα), ωστόσο η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα βελτιώθηκε εξαιρετικά στην άμυνα.

Πέρα από την τρομερή δουλειά του Δημήτρη Φλιώνη πάνω στον Στέφαν Ποτ, οι «κιτρινόμαυροι» σταμάτησαν για αρκετή ώρα τις επιθετικές «μηχανές» των γηπεδούχων. Το σερί έφτασε στο 11-0, ο Κολοσσός έμεινε σχεδόν για 7 αγωνιστικά λεπτά χωρίς καλάθι και η ΑΕΚ προσπέρασε με 18-13.

Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, με την ΑΕΚ να σαρώνει στα ριμπάουντ (το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 27-17 και την Ένωση να έχει 12 επιθετικά), η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της, το +8 (24-16).

 

Σε εκείνο το σημείο ήταν η σειρά του Κολοσσού να τρέξει το δικό του σερί: έφτασε στο 12-0 και στο 14-1 επί μέρους, με αποτέλεσμα το σκορ να διαμορφωθεί σε 30-25.

Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ έκανε λάθη και σπατάλησε επιθέσεις με κακές επιλογές. Και ο Κολοσσός βρήκε… σημάδι από το τρίποντο, σημειώνοντας τρία!

Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε, με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να έχει την ελάχιστη διαφορά του ενός πόντου (32-31).

 

Η ώρα του Ράουτινς
Στην 3η περίοδο η ΑΕΚ στηρίχθηκε στον Άντι Ράουτινς και τα τρίποντα. Όχι μόνο του Καναδού. Οι παίκτες του Σεγκούρα ξεκίνησαν με δύο απανωτά σουτ τριών πόντων από Φιλιππάκο και Ράουτινς και μετά ένα δίποντο απ’ τον Έλληνα φόργουορντ έφεραν την ΑΕΚ στο 39-34.

Ο Κολοσσός βρήκε λύσεις κοντά στο καλάθι και το ματς μέχρι να συμπληρωθούν 30 αγωνιστικά λεπτά ήταν στον πόντο.

Το μοτίβο δεν άλλαξε και στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου. Η ΑΕΚ μπορεί να συνέχισε την κυριαρχία της στα ριμπάουντ, αλλά έκανε πολλά και εύκολα λάθη.

 

Ο Κολόμ επανέφερε το προβάδισμα της ΑΕΚ με τρίποντο (50-48), μόλις ο Μίλερ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα είχε φέρει μπροστά στο σκορ τον Κολοσσό (48-47).

Η ΑΕΚ πήρε ξανά το προβάδισμα χάρη στο πείσμα του Παναγιώτη Φιλιππάκου, ο οποίος συμπλήρωσε 10 πόντους στο ματς και κέρδισε πολλές μάχες στις δύο ρακέτες.

Ο Φλόιντ με ένα μεγάλο τρίποντο έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Ηλία Καντζούρη (53-52), όμως ο Χάμερ στην αμέσως επόμενη επίθεση απάντησε με το ίδιο… νόμισμα (53-55). Και στην εξέλιξη, ο Κολόμ με καλή άμυνα, κέρδισε ξανά την κατοχή για την ΑΕΚ.

Μόνο που η ΑΕΚ συνέχισε τα λάθη και ο Κολοσσός τα κλεψίματα της μπάλας. Ένα απ’ αυτά έφερε το νέο «Χ» στο ματς (55-55). Ο Φλιώνης ήταν αυτός που… έσπασε το «γόρδιο δεσμό», όμως ο Ουίλιαμς σκόραρε πίσω από τη γραμμή των 6.75, δύο λεπτά πριν τη λήξη (58-57).

Και η τάπα του Τιλί στον Χάμερ έδωσε πλεονέκτημα στον Κολοσσό, με τον Φλόιντ να σημειώνει νέο τρίποντο για το 61-57. Ο Χάμερ είχε το δικό του μεγάλο σουτ για το τέλος: Τρίποντο για το 61-60, 1:33 πριν το φινάλε.

Μία βολή του Μίλερ έδωσε αέρα δύο πόντων στον Κολοσσό (62-60), με την ΑΕΚ να χάνει την πρώτη ευκαιρία της, αλλά να την ανανεώνει χάρη σε ένα ακόμη επιθετικό ριμπάουντ (το 18ο σε εκείνο το σημείο). Βολές για τον Φλιώνη και 62-62, 51 δεύτερα για ένα μεγάλο φινάλε.

Η άμυνα της ΑΕΚ ήταν και πάλι εκεί, με τον Φλιώνη και τον Φιλιππάκο να παίρνουν την μπάλα. Ο Μαυροειδής έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ, μετά την πάσα του Χάμερ που κατέληξε από… σπόντα στον σέντερ της ΑΕΚ και 64-62!

Ο Ουίλιαμς γλίστρησε στην επαναφορά της μπάλας και ο Πετρόπουλος έκλεψε και κέρδισε το φάουλ που τον έστειλε στις βολές. Ο γκαρντ της ΑΕΚ έβαλε μόνο την πρώτη, ο Τιλί αστόχησε στο διαφαινόμενο buzzer beater και η Ένωση έφυγε νικήτρια από τη Ρόδο.