Ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ακόμα και σπίτια αμάχων στο Κίεβο (Βίντεο)

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε εικόνες από τη φρίκη του πολέμου αμέσως μετά τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς κατοικημένης περιοχής στα προάστια του Κιέβου

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ κατά των κατοίκων που επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία ρωσικών αρμάτων, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό δύο ακόμη ατόμων.

Οι σειρήνες χτυπούν στα προάστια του Κιέβου. Ο κόσμος τρέχει να προστατευτεί. Επικρατεί πανικός.

Τις δραματικές στιγμές καταγράφει ο Μαρίνος Αλειφέρης με το συνεργείο του MEGA.

Οι ζημιές είναι πολλές στα σπίτια της περιοχής. Τα σωστικά συνεργεία και οι πυροσβέστες ψάχνουν τα ερείπια για τυχόν τραυματίες.

«Βομβαρδίστηκε κατοικημένη περιοχή. Εδώ δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι. Τουλάχιστον πέντε σπίτια έχουν πάθει μεγάλες ζημιές», ανέφερε πυροσβέστης.

Κάποια βλήματα όλμων μάλιστα έπληξαν και συγκρότημα πολυκατοικιών.

Πυρ εναντίον αμάχων άνοιξαν οι Ρώσοι στρατιώτες στο προάστιο Σλάβουτιτς, λίγο έξω από το Κίεβο.

Οι κάτοικοι της περιοχής μόλις έγινε γνωστό ότι τα ρωσικά άρματα βρίσκονται μία ανάσα από τα σπίτια του βρήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Από τα ρωσικά πυρά, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ένας άμαχος έχασε τη ζωή του, ενώ άλλα δύο τουλάχιστον άτομα τραυματίστηκαν.

Παράλληλα, ακυρώθηκε η απόφαση για την 35ωρη απαγόρευσης κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ το ουκρανικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει πως σαμποτέρ προσπαθούν να προκαλέσουν δολιοφθορές στο Κίεβο χρησιμοποιώντας οχήματα Ουκρανών πολιτών τα οποία έχουν κλέψει.