Βρυξέλλες: Ολοκληρώθηκε με συμβιβασμό η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

Τι ορίζει το κείμενο της Συνόδου

Ολοκληρώθηκε, λίγα λεπτά πριν από τις 20:30 το βράδυ (25/03/2022), η μαραθώνια Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της Συνόδου επιτρέπει στις χώρες να ειδοποιούν την Κομισιόν αν θέλουν να πάρουν μέτρα που θα πηγαίνουν κόντρα στους ισχύοντες κανόνες της ΕΕ για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα μέτρα αυτά πρέπει να είναι προσωρινά και να μην υπονομεύουν την εσωτερική αγορά της ΕΕ -ήτοι, να μην διαμορφώνονται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ παραγωγών διαφορετικών χωρών.

Νωρίτερα πηγές ανέφεραν ότι Βορράς και Νότος μετέτρεψαν σε… θρίλερ τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής των «27» της ΕΕ στις Βρυξέλλες, καθώς φαίνεται πως διαφωνούσαν σε βασικά ζητήματα αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και την απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.

Μάλιστα δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς κάποια στιγμή ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, αποχώρησε οργισμένος από την αίθουσα για να «καθαρίσει το μυαλό του», όπως είπε.

«Πολύ ωραία! Πάω να πάρω λίγο αέρα και να καθαρίσει το μυαλό μου και αν έχετε κάτι καινούριο να μου πείτε, πείτε το», είπε απευθυνόμενος στους υπόλοιπους ηγέτες ο κ. Σάντσεθ.

Δείτε live: