Συναγερμός στην Ξάνθη: Διέρρηξαν 55 οχήματα και οκτώ επιχειρήσεις σε τρεις εβδομάδες

Οι τέσσερις διαρρήκτες είχαν γίνει πραγματικός εφιάλτης για τους κατοίκους στην πόλη της Ξάνθης

Εξαρθρώθηκε σπείρα, η οποία αποτελούνταν από τέσσερις ληστές, στην Ξάνθη, η οποία ήταν υπεύθυνη για διαρρήξεις σε οχήματα και επιχειρήσεις.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, η σπείρα «χτυπούσε» καθημερινά τουλάχιστον τρεις φορές από τις 28 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να έχουν διαπράξει συνολικά 63 διαρρήξεις, 55 σε οχήματα και άλλες οκτώ σε επιχειρήσεις.

Ο ρόλος της κάμερας ασφαλείας

Στην εξάρθρωση της σπείρας βοήθησαν τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας ενός βιβλιοπωλείου στο οποίο εισέβαλαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, αλλά δεν βρήκαν χρήματα ή τιμαλφή για να κλέψουν. Λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες από το Δροσερό που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν οι δύο άγνωστοι συνεργοί τους.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι δύο δράστες διέρρηξαν 48 αυτοκίνητα, επτά φορτηγά και οκτώ επιχειρήσεις προκαλώντας τους σημαντικές φθορές και είχαν αρπάξει χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, φιάλες αλκοολούχων ποτών, ρούχα, καλλυντικά και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, ενώ σε 34 περιπτώσεις δεν βρήκαν κάτι αξίας. Μάλιστα, με δύο κλεμμένες τραπεζικές κάρτες έκαναν αγορές σε καταστήματα της πόλης.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δυο νεαρών, βρήκαν ένα μέρος των κλοπιμαίων τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ κατασχέθηκαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο, ένα κινητό, μία ηλεκτρονική συσκευή, δύο τραπεζικές κάρτες και είδη ένδυσης, των οποίων η προέλευση ερευνάται.